Print
prajitura cu piersici pe o tava

Prăjitură cu piersici

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prăjitura cu piersici este un desert simplu, fără cremă care nu îți va lua mult timp să îl prepari. Are o crustă precum un biscuite iar textura este una moale care se combină excelent cu piersicile.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 10 minute
 • Gătire: 50 minute
 • Timp total: 1 oră
 • Cantitate: 8 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

INGREDIENTE ALUAT:

150g faină

60g unt

25g zahar

1 linguriță sare

1 praf de copt

INGREDIENTE TOPPING:

800g / 5 bucăți piersici

25g zahar

suc de lamâie


Mod de preparare:

 1. PREPARAREA ALUATULUI: Într-un bol pune toate ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt și zahărul) apoi amestecă cu un tel. Adaugă peste untul apoi frământa puțin cu mâna și telul. Compoziția aluatului o să fie zgronțuroasă, aproape ca nisipul, dar nimic de speriat deoarece o să se așeze în tavă. Luați o mână sau două din compoziție și puneți-o deoparte deoarece o să o presărați la final peste topping.
 2. Luați o tavă 22x32cm, întindeți o foaie de copt și turnați aluatul în ea uniform. Se apasă cu mâna sau cu o spatulă de silicon cât să fie neted.
 3. PREPARARE TOPPING: Spală, curăță apoi taie piersicile cubulețe într-un bol. Adaugă zahăr și puțin suc de lămâie, amestecă până când piersicile lasă suc.
 4. Turnați topping-ul peste aluat și întindeți unfirom, presărați deasupra aluatul ce l-ați pus deoparte. Se coace la cuptor la 180°C, 50-55 de minute, dar în general fiecare cuptor diferă deci cel mai bine e să verificați voi când e gata.
Note

Acestă prăjitură poate fi făcută și cu alte fructe precum afine, căpșuni sau nectarine.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII