Rețetă prăjitură cu piersici
Prăjitura cu piersici este un desert simplu și ușor de făcut, nu are cremă și nici nu necesită prea mult timp de preparare. Crusta este asemănătoare unui biscuite, textura o are moale combinându-se cu piersicile pentru aromă.
- Timp Preparare: 10 minute
- Timp Gătire: 50 minute
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 8 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
INGREDIENTE ALUAT:
150g faină
60g unt
25g zahar
1 linguriță sare
1 praf de copt
INGREDIENTE TOPPING:
800g / 5 bucăți piersici
25g zahar
suc de lamâie
Mod de preparare:
- PREPARAREA ALUATULUI: Într-un bol pune toate ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt și zahărul) apoi amestecă cu un tel. Adaugă peste untul apoi frământa puțin cu mâna și telul. Compoziția aluatului o să fie zgronțuroasă, aproape ca nisipul, dar nimic de speriat deoarece o să se așeze în tavă. Luați o mână sau două din compoziție și puneți-o deoparte deoarece o să o presărați la final peste topping.
- Luați o tavă 22x32cm, întindeți o foaie de copt și turnați aluatul în ea uniform. Se apasă cu mâna sau cu o spatulă de silicon cât să fie neted.
- PREPARARE TOPPING: Spală, curăță apoi taie piersicile cubulețe într-un bol. Adaugă zahăr și puțin suc de lămâie, amestecă până când piersicile lasă suc.
- Turnați topping-ul peste aluat și întindeți unfirom, presărați deasupra aluatul ce l-ați pus deoparte. Se coace la cuptor la 180°C, 50-55 de minute, dar în general fiecare cuptor diferă deci cel mai bine e să verificați voi când e gata.
Note
Acestă prăjitură poate fi făcută și cu alte fructe precum afine, căpșuni sau nectarine.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 7g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 14g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.