Print
prajitura cu piersici pe o tava
buton-print buton-pinterest

Prăjitură cu piersici

Prăjitura cu piersici este un desert simplu, fără cremă care nu îți va lua mult timp să îl prepari. Are o crustă precum un biscuite iar textura este una moale care se combină excelent cu piersicile.

info

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 minute
  • Gătire: 50 minute
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

INGREDIENTE ALUAT:

150g faină

60g unt

25g zahar

1 linguriță sare

1 praf de copt

INGREDIENTE TOPPING:

800g / 5 bucăți piersici

25g zahar

suc de lamâie

Mod de preparare:

  1. PREPARAREA ALUATULUI: Într-un bol pune toate ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt și zahărul) apoi amestecă cu un tel. Adaugă peste untul apoi frământa puțin cu mâna și telul. Compoziția aluatului o să fie zgronțuroasă, aproape ca nisipul, dar nimic de speriat deoarece o să se așeze în tavă. Luați o mână sau două din compoziție și puneți-o deoparte deoarece o să o presărați la final peste topping.
  2. Luați o tavă 22x32cm, întindeți o foaie de copt și turnați aluatul în ea uniform. Se apasă cu mâna sau cu o spatulă de silicon cât să fie neted.
  3. PREPARARE TOPPING: Spală, curăță apoi taie piersicile cubulețe într-un bol. Adaugă zahăr și puțin suc de lămâie, amestecă până când piersicile lasă suc.
  4. Turnați topping-ul peste aluat și întindeți unfirom, presărați deasupra aluatul ce l-ați pus deoparte. Se coace la cuptor la 180°C, 50-55 de minute, dar în general fiecare cuptor diferă deci cel mai bine e să verificați voi când e gata.

Note

Acestă prăjitură poate fi făcută și cu alte fructe precum afine, căpșuni sau nectarine.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star