
Prăjitură cu piersici
Prăjitura cu piersici este un desert simplu, fără cremă care nu îți va lua mult timp să îl prepari. Are o crustă precum un biscuite iar textura este una moale care se combină excelent cu piersicile.
- Preparare: 10 minute
- Gătire: 50 minute
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 8 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
INGREDIENTE ALUAT:
150g faină
60g unt
25g zahar
1 linguriță sare
1 praf de copt
INGREDIENTE TOPPING:
800g / 5 bucăți piersici
25g zahar
suc de lamâie
Mod de preparare:
- PREPARAREA ALUATULUI: Într-un bol pune toate ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt și zahărul) apoi amestecă cu un tel. Adaugă peste untul apoi frământa puțin cu mâna și telul. Compoziția aluatului o să fie zgronțuroasă, aproape ca nisipul, dar nimic de speriat deoarece o să se așeze în tavă. Luați o mână sau două din compoziție și puneți-o deoparte deoarece o să o presărați la final peste topping.
- Luați o tavă 22x32cm, întindeți o foaie de copt și turnați aluatul în ea uniform. Se apasă cu mâna sau cu o spatulă de silicon cât să fie neted.
- PREPARARE TOPPING: Spală, curăță apoi taie piersicile cubulețe într-un bol. Adaugă zahăr și puțin suc de lămâie, amestecă până când piersicile lasă suc.
- Turnați topping-ul peste aluat și întindeți unfirom, presărați deasupra aluatul ce l-ați pus deoparte. Se coace la cuptor la 180°C, 50-55 de minute, dar în general fiecare cuptor diferă deci cel mai bine e să verificați voi când e gata.
Note
Acestă prăjitură poate fi făcută și cu alte fructe precum afine, căpșuni sau nectarine.