Print
retetă prăjitură albă ca zăpada
buton-print buton-pinterest

Rețetă prăjitură albă ca zăpada

Prăjitura Alba ca Zăpada este un desert clasic al copilăriei care nu este foarte greu de făcut. Are foi fragede și o cremă fină de lămâie, completată de un strat crocant de nucă de cocos combinând aroma și textura într-un mod simplist.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 40 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 20 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Românească

Ingrediente:

FOI

150ml lapte

150g zahăr

150ml ulei

2 ouă

1 linguriță rasă de amoniu

sare

500g făină

CREMĂ

1 litru de lapte

6 linguri de făină

5 linguri de zahăr

200g unt

coajă de lămâie

1 esență de vanilie

1/2 lămâie

Nucă de cocos ( pentru ornat)

Mod de preparare:

PREPARARE FOI

  1. Într-un bol, combinați ouăle, zahărul, uleiul și laptele. Bateți bine cu un tel până ce zahărul se dizolvă complet. Dizolvați amoniul în puțină zeamă de lămâie și adăugați-l în amestec împreună cu puțină sare (un vârf de cuțit).
  2. Adăugați făina treptat până obțineți un aluat omogen, potrivit de tare, care nu se lipește de mâini. Lăsați aluatul la dospit timp de 30 de minute.
  3. Împărțiți aluatul în trei părți egale. Întindeți fiecare parte pe o foaie de copt până devine foarte subțire și se potrivește cu dimensiunea tăvii.
  4. Întoarceți tava cu fundul în sus, puneți aluatul cu foaia de copt și coaceți pentru 15 minute la 150°C, până ce foaia se întărește și devine aurie. Repetați procedura pentru celelalte două foi.

PREPARARE CREMĂ

  1. Într-o cratiță, combinați făina, zahărul și coaja de lămâie. Turnați laptele puțin câte puțin, amestecând continuu, până se formează o pastă omogenă.
  2. Puneți cratița la foc mic și amestecați continuu până ce crema se îngroașă. Dacă este necesar, adăugați 2 linguri de făină dizolvată în puțină apă rece pentru a obține consistența dorită și mai fierbeți încă 5 minute.
  3. După ce luați crema de pe foc, adăugați esența de vanilie și sucul de lămâie. După ce crema s-a răcit, mixați crema adăugând treptat untul lăsat la temperatura camerei.
  4. Pentru asamblarea prăjiturii tapetați tava (pe spatele căreia ați copt foile) cu folie de plastic. Puneți prima foaie, apoi un strat de cremă (aproximativ jumătate din cantitatea totală), a doua foaie, iar un strat de cremă, păstrând 3 linguri de cremă pentru final. Puneți ultima foaie și întindeți deasupra cele 3 linguri de cremă păstrate.
  5. Pentru ornament presărați nucă de cocos deasupra. Lăsați prăjitura în frigider peste noapte până ce foile se înmoaie.

Note

Lăsați aluatul într-un loc răcoros, dacă este prea cald în bucătărie, puneți aluatul în frigider pentru a preveni înmuierea excesivă.

Fiecare cuptor este diferit, așa că urmăriți foile atent pentru a nu le coace prea mult. Foile ar trebui să fie ușor aurii.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 271.9kcal
  • Zahăr: 5.8g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15.8g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 27.79
  • Fibre: 0
  • Proteine: 4.85
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star