Rețetă orez cu lapte
Dacă vrei să-ți gătești un desert clasic, poți să-ți prepari orez cu lapte. Este o rețetă simplă, rapidă și ușor de preparat fără să ai nevoie de prea multe ingrediente. Poți să îl servești cald sau rece, acompaniat de fructe, diverse siropuri sau simplu.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Românească
Ingrediente:
200g orez
250ml apă
800ml lapte
100g zahăr
2 lingurițe esență vanilie
sare
Mod de preparare:
- Într-o oală medie, adăugați orezul și apa. Se fierbe la foc mediu până ce apa începe să fiarbă, după se reduce focul la minim.
- Când apa s-a absorbit, adăugați laptele și amestecați bine. Lăsați să fiarbă la foc mic până când orezul este complet fiert și lichidul se reduce, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea.
- Când orezul este gata fiert și lichidul s-a redus suficient, adăugați zahărul, esența de vanilie și puțină sare (un vâr de cuțit). Amestecați bine pentru a distribui uniform aromele.
- Se lasă la fiert până ce ajunge la consistența dorită. Asigurați-vă că amestecați frecvent pentru a evita arderea la fundul oalei și pentru a asigura o textură uniformă.
Note
Pentru un plus de aromă se poate adăuga scorțișoară.
Puteți adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă în timp ce gătiți orezul pentru o notă distinctă de aromă. Sau puteți opta pentru esența de migdale sau portocale.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 25g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 2g
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.