
Rețetă negresă de post
Descriere:
Negresa de post este un desert simplu și potrivit pentru cei care doresc să mânânce ceva dulce atunci când țin post. O negresă simplă trebuie să aibă un gust dulce echilibrat, să fie pufoase și să simți ciocolata din ele.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 30 min
- Timp total: 35 min
- Cantitate: 15 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: România
Ingrediente:
280g făină.
240ml apă (poți folosi cafea, lapte, cocos, soia).
250–280g zahăr (chiar și mai puțin, 200g în funcție de preferințe).
100g cacao pudră.
80–100ml de ulei.
1 linguriță de sare.
1–2 fiole esență de vanilie.
jumătate de linguriță bicarbonat/praf de copt.
zahăr pudră (opțional).
Mod de preparare:
1. Pune într-un bol făina, cacaua, sarea, bicarbonatul și zahărul. Amestecă cu un tel compoziția până când se combină toate. Opțional poți să adaugi în compoziție alune, nuci, fistic, migdale, gem, banane etc.
2. Adaugă peste apă, uleiul și esența de vanilie. Amestecă compoziția până când obții un aluat lichid, omogen.
3. Toarnă aluatul într-o tavă și uniformizează totul cu o spatulă de silicon/sau mișcă ușor tava până când compoziția se așează.
4. Pune aluatul de negresă la cuptor timp de 30 de minute la 175°C. Odată ce prăjitura s-a copt las-o să se răcească, abia când este rece începe să tai prăjitura. Timpii pot diferi, deci dacă este necesar să lăsați prăjitura la cuptor mai mult lăsați-o deoarece fiecare cuptor diferă.
NotePoți să decorezi/pui peste prăjitură zahăr pudră, cocos, înghețată, gem, banane.
Pentru cei care sunteți vegani sau vegetarieni rețeta este potrivită pentru stilul vostru.
Poți să decorezi/pui peste prăjitură zahăr pudră, cocos, înghețată, gem, banane.
Pentru cei care sunteți vegani sau vegetarieni rețeta este potrivită pentru stilul vostru.