Print
negresă de post pe o farfurie alba
buton-print buton-pinterest

Rețetă negresă de post

Negresa de post este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucere de ceva dulce fără a renunța la principiile postului. Este ușor de preparat, are un gust echilibrat și intens de ciocolată cu o textură pufoasă.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 15 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

280g făină.

240ml apă (poți folosi cafea, lapte, cocos, soia).

250280g zahăr (chiar și mai puțin, 200g în funcție de preferințe).

100g cacao pudră.

100ml de ulei.

1 linguriță de sare.

12 fiole esență de vanilie.

jumătate de linguriță bicarbonat/praf de copt.

zahăr pudră (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol făina, cacaua, sarea, bicarbonatul și zahărul. Amestecă cu un tel până când se combină toate. Opțional poți să adaugi în compoziție alune, nuci, fistic, migdale, gem, banane etc.
  2. Adaugă peste apă, uleiul și esența de vanilie. Amestecă compoziția până când obții un aluat lichid, omogen.
  3. Toarnă aluatul într-o tavă și uniformizează totul cu o spatulă de silicon/sau mișcă ușor tava până când compoziția se așează.
  4. Pune aluatul de negresă la cuptor timp de 30 de minute la 175°C (poți testa dacă s-a copt împungând negresa cu o scobitoare, dacă de scobitoare nu se lipește aluatul când o scoți, negresa este gata). Odată ce prăjitura s-a copt las-o să se răcească, abia când este rece începe să tai prăjitura.

Note

Poți să decorezi/pui peste prăjitură zahăr pudră, cocos, înghețată, gem, banane.

Pentru cei care sunteți vegani sau vegetarieni rețeta este potrivită pentru stilul vostru.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 30g
  • Sodiu: 0,1g
  • Grăsimi: 12g
  • Grăsimi Sat: 1g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 50g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star