Rețetă negresă de post
Negresa de post este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucere de ceva dulce fără a renunța la principiile postului. Este ușor de preparat, are un gust echilibrat și intens de ciocolată cu o textură pufoasă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 15 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: România
Ingrediente:
280g făină.
240ml apă (poți folosi cafea, lapte, cocos, soia).
250–280g zahăr (chiar și mai puțin, 200g în funcție de preferințe).
100g cacao pudră.
100ml de ulei.
1 linguriță de sare.
1–2 fiole esență de vanilie.
jumătate de linguriță bicarbonat/praf de copt.
zahăr pudră (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-un bol făina, cacaua, sarea, bicarbonatul și zahărul. Amestecă cu un tel până când se combină toate. Opțional poți să adaugi în compoziție alune, nuci, fistic, migdale, gem, banane etc.
- Adaugă peste apă, uleiul și esența de vanilie. Amestecă compoziția până când obții un aluat lichid, omogen.
- Toarnă aluatul într-o tavă și uniformizează totul cu o spatulă de silicon/sau mișcă ușor tava până când compoziția se așează.
- Pune aluatul de negresă la cuptor timp de 30 de minute la 175°C (poți testa dacă s-a copt împungând negresa cu o scobitoare, dacă de scobitoare nu se lipește aluatul când o scoți, negresa este gata). Odată ce prăjitura s-a copt las-o să se răcească, abia când este rece începe să tai prăjitura.
Note
Poți să decorezi/pui peste prăjitură zahăr pudră, cocos, înghețată, gem, banane.
Pentru cei care sunteți vegani sau vegetarieni rețeta este potrivită pentru stilul vostru.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 30g
- Sodiu: 0,1g
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.