Print
lava cake pe o tavă de sticlă
buton-print buton-pinterest

Rețetă lava cake

Pregătește lava cake folosind această rețetă dacă vrei să îl prepari rapid și să folosești doar câteva ingrediente. Pereții vor susține miezul fierbinte de ciocolată lichidă în interior, îți mai rămâne să îl servești alături de înghețata ta preferata.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 minute
  • Timp Gătire: 10 minute
  • Timp Total: 25 minute
  • Porții: 4-5 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

160g ciocolată menaj dulce sau amăruie.

7080g unt.

7g zahăr vanilat.

12 lingurițe zahăr dacă ciocolata e amăruie sau 1/2-1 lingurițe dacă-i dulce.

2 ouă (le vei folosi întregi).

3 linguri de făină.

un vârf de sare sau chiar două.

o linguriță de cafea (opțional – vezi note).

Mod de preparare:

  1. Rupe ciocolată cât să nu fie bucăți extrem de mari și împarte untul în două. Într-o cratiță mică pune apă până la jumătate iar peste ea o cratiță de inox cu coadă deoarce vom topit ciocolata folosind bain-marie (vezi imaginea).bain-marie
  2. Când apa fierbe, setează focul pe mic apoi adaugă ciocolata și untul; amestecă până când ingredientele s-au topit și omogenizat.
  3. Odată ce ciocolata s-a topit, ia cratița de inox de pe foc și adaugă 7g de zahăr vanilat apoi amestecă până se incorporează. (poți ajusta cantitatea de zahăr după preferințe).
  4. Adaugă cele două ouă și amestecă până se încorporează în compoziție. Adaugă 1 vârf de cuțit de sare, trei linguri de făină apoi amestecă până se omogenizează, preîncălzește cuptorul la 200°C
  5. Unge o tavă pentru brioșe (sau forme de aluminiu/silicon) cu unt și toarnă aluatul de lava cake în ele; fiecare compartiment trebuie umplut pe trei sferturi.
  6. Coace lava cake-ul în cuptorul preîncălzit aprox. 10-12 minute la 200°C (căldură sus și jos) dar atenție să nu le lăsați prea mult pentru a avea interiorul lichid. Servește.

Note

Când le-ai scos din cuptor, lasă-le 5 minute să se răcească apoi servește alături de înghețata preferată. Poți liniștit/ă să reîncălzești lava cake-ul la cuptorul de microunde dacă vrei.

Opțional, în loc de ciocolată menaj puteți folosi ciocolată fulgi sau orice altă ciocolată preferată. Cantitatea de zahăr o ajustați voi în funcție de ciocolată, dar cele 7g de zahăr vanilat ar fi recomandat să fie adăugate oricum.

Dacă optezi să adaugi o linguriță de cafea, pune-o atunci când urmezi pasul 1.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 290kcal
  • Zahăr: 16,2g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 19,5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 23,1g
  • Fibre: 2,1g
  • Proteine: 4,1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star