
Rețetă înghețată oreo de casă
Cu doar trei ingrediente poți să-ți pregătești înghețată oreo acasă, fără mașină de făcut înghețată. Rețeta este una ușoară, în doi pași iar preparatul va avea per porție (100g) aprox. 450-500 de calorii (depinde și de frișca utilizată).
- Preparare: 20 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500ml frișcă lichidă neîndulcită.
200ml lapte condesant.
14–16 bucăți biscuiți oreo.
Mod de preparare:
- Pune într-un bol frișca lichidă. Cu mixerul amestecă până frișca devine spumă și cremoasă (aprox 8-10 minute). Adaugă treptat lapte condensat între timp ce amesteci cu o spatulă de silicon. Taie sau mărunțește biscuiții Oreo după plac, îi adaugi și amesteci.
- Toarnă compoziția într-un vas/forme care să încapă la congelator. Ar fi de preferat să lăsați înghețata peste noapte.
Note
Când serviți puteți adăuga deasupra fructe, alți biscuiți oreo sau diverse siropuri la alegere.
Poți adăuga o linguriță de extract de vanilie în compoziția ta de înghețată pentru a-i da un gust suplimentar.
Este recomandat să amestecați înghețata în intervaluri de 45-50 de minute până devine solidă. Acest lucru previne formarea cristalelor de gheață și te va ajuta să obții o textură cremoasă.