Print
înghețată de vanilie într-un bol

Rețetă înghețată de vanilie

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Te-ai gândit ce bine ar merge pe căldura asta o înghețată de vanilie? Îți spun eu, excepțional de bine ar merge :)). Înghețata de vanilie se prepară ușor și are în compoziție doar 4 ingrediente.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp total: 35 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Desert rece
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

500ml lapte.

240ml smântână de gătit.

100gr zahăr alb (poți pune și mai mult/puțin în funcție de preferință).

2 lingurițe extract de vanilie.


Mod de preparare:

1. Se amestecă zahărul, smântâna de gătit și laptele într-o cratiță la foc mic până când zahărul s-a dizolvat. Încălzește până mixtura este caldă și până când un inel mic de spumă apare în jurul marginii.

2. Pune mixtura într-un alt recipient și adaugă extractul de vanilie, amestecă și lasă-l la răcit cel puțin două ore (peste noapte este cel mai bine). Dacă n-ai mașină de făcut înghețată este necesar de 2-3 ori tot la 30 de minute să amesteci mixtura.

3. Toarnă amestecul de înghețată rece într-o mașină de înghețată, amestecă mixtura conform instrucțiunilor producătorului, 20-25minute.

4. Înghețata este gata, poți să o pui la rece și să o servești.

Note

Opțional poți prepara un sos de caramel și să îl folosești ca topping.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII