Rețetă înghețată de agrișe roșii
Pregătește-ți înghețată de agrișe roșii pentru zilele calde de vară. Este un desert delicios și răcoritor, rețeta-i simplă si vei avea parte de o înghețată cremoasă, plină de savoare.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250g agrișe roșii.
250g iaurt 6%/10% grăsime.
200ml frișcă lichidă sau lapte de cocos.
2–3 linguri de zahăr.
suc de la 1/2 lămâie/lime.
esență de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță și spală agrișele, lasă-le să se scurgă de apă. Pune agrișele într-un vas împreună cu zahărul, iaurtul și sucul de lămâie/lime. Mixează până fructele se zdrobesc și zahărul se topește.
- Într-un castron separat, bate frișca spumă. Toarnă peste frișcă amestecul de fructe și amestecă până se combină bine. Pune compoziția într-o caserolă, se lasă la congelator aprox. 3-4 ore.
Note
Poți să adaugi și alte ingrediente, precum mure, afine etc.
Poți să adaugi puțin lichior de fructe (cireșe/mure) dar nu exagera deoarece poți afecta consistența înghețatei.
Poți adăuga agrișe roșii proaspete în compoziție.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.