Rețetă înghețată cu vanilie și fructe
Încântă-ți papilele gustative cu o înghețată rafinată și gustoasă, preparată în casă! Poți să o personalizezi după preferințe, nu este grea de făcut fiind numai bună pe vremea asta caldă.
- Timp Preparare: 60 min
- Timp Total: 60 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
350g iaurt grecesc (10% grăsime).
150ml smântână pentru frișcă (35% grăsime).
100–150g miere (în funcție de cât de dulce o vreți).
100g afine proaspete.
100g căpșuni/zmeură proaspete.
vanilie sau esență de vanilie.
Mod de preparare:
- Pune iaurtul grecesc împreună cu smântâna pentru frișcă într-un bol. Adaugă peste ele mierea și vanilie după gust (câteva semințe de vanilie sau 1-2 ligurițe extract de vanilie).
- Mixează cu mixerul ingredientele până când acestea se omogenizează. Într-o tavă de copt, toarnă compoziția și nivelează cu o spatulă de silicon. Lasă tava la congelator 35-40 de minute.
- Compoziția de mai sus este ca o bază, adaugă o parte din ea și fructe (zmeura, afine sau combinat) într-un blender și mixează până se omogenizează. Servește pe loc sau pune la înghețat.
Note
Poți să îl servești cu fructe deasupra sau cu puțin sirop de ciocolată, fulgi de cocos, migdale tocate sau chiar bucățele de biscuiți.
Poți să folosești mango, ananas sau papaya.