Rețetă griș cu lapte

Recipe by AlexandraCourse: DesertCuisine: EuropaDifficulty: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Calorii

360

cal

Griș cu lapte, un desert care a apărut încă de pe vremea Imperiului Roman. Această rețetă este ușor de făcut și rapidă, ador să aleg diverse topping-uri pentru acest desert, este pur și simplu delicios.

Ingrediente:

  • 500ml lapte (3,5% grăsime).

  • 50-100g griș (grișul va fi mai gros dacă adaugi mai mult, mai lichid dacă adaugi 50g).

  • 2 linguri zahăr.

  • aromă de vanilie, păstaie de vanilie (opțional).

Mod de preparare:

  • Pune laptele la fiert într-o cratiță, peste lapte pune zahărul și vanilia (opțional).
  • Când laptele este cald (nu când fierbe), adaugă grișul treptat („în ploaie”) amestecând continuu cu un tel.
  • Când grișul începe să se îngroașe, redu focul la mic și amestecă continuu.
  • Odată ce grișul s-a îngroșat, ești gata. Dacă crezi că grișul este prea lichid, mai poți adăuga griș. Amesteci și continui fierberea dacă faci acest lucru.

Note:

  • Servește cu sos de ciocolată sau gem, fructe de pădure, creativitatea ta este limita.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.