
Rețetă griș cu lapte
Griș cu lapte, un desert clasic și ușor de gătit. Ai nevoie doar de trei ingrediente, poți să îți faci diverse topping-uri cu fructe, ciocolată sau gem, numai bun de servit familiei când ești pe grabă.
- Timp Preparare: 10 minute
- Timp Gătire: 20 minute
- Timp Total: 30 minute
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europa
Ingrediente:
500ml lapte (3,5% grăsime).
50–100g griș (grișul va fi mai gros dacă adaugi mai mult, mai lichid dacă adaugi 50g).
2 linguri zahăr.
aromă de vanilie, păstaie de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune laptele la fiert într-o cratiță, peste lapte pune zahărul și vanilia (opțional).
- Când laptele este cald (nu când fierbe), adaugă grișul treptat („în ploaie”) amestecând continuu cu un tel.
- Când grișul începe să se îngroașe, redu focul la mic și amestecă continuu.
- Odată ce grișul s-a îngroșat, ești gata. Dacă crezi că grișul este prea lichid, mai poți adăuga griș. Amesteci și continui fierberea dacă faci acest lucru.
Note
Servește cu sos de ciocolată sau gem, fructe de pădure, creativitatea ta este limita.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 76kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 16g
- Fibre: 0
- Proteine: 2,5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.