
Rețetă griș cu lapte
Descriere:
Gătește griș cu lapte acasă comform rețetei originale și cu doar trei ingrediente. Acest preparat este un desert simplist, apărut încă de pe vremea Imperiului Roman. Totuși acum adaptăm această rețetă și putem să-i facem dinverse topping-uri pentru a face acest desert și mai delicios.
Informații:
- Preparare: 10 minute
- Gătire: 20 minute
- Timp total: 30 minute
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europa
Ingrediente:
500ml lapte (3,5% grăsime).
50–100g griș (grișul va fi mai gros dacă adaugi mai mult, mai lichid dacă adaugi 50g).
2 linguri zahăr.
aromă de vanilie, păstaie de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune laptele la fiert într-o cratiță, peste lapte pune zahărul și vanilia (opțional).
- Când laptele este cald (nu când fierbe), adaugă grișul treptat („în ploaie”) amestecând continuu cu un tel.
- Când grișul începe să se îngroașe, redu focul la mic și amestecă continuu.
- Odată ce grișul s-a îngroșat, ești gata. Dacă crezi că grișul este prea lichid, mai poți adăuga griș. Amesteci și continui fierberea dacă faci acest lucru.
NoteServește cu sos de ciocolată sau gem, fructe de pădure, creativitatea ta este limita.
Servește cu sos de ciocolată sau gem, fructe de pădure, creativitatea ta este limita.