griș cu lapte cu topping de fructe într-un bol
Print

Rețetă griș cu lapte

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 30 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europa

Descriere

Prepară griș cu lapte folosind doar 3 ingrediente. Un desert simplist apărut încă de pe vremea Impreului Roman. Timpurile moderne ne-au adus tot felul de îmbunătățiri, deci diverse topping-uri fac acest desert și mai delicios!


Ingrediente:

500ml lapte (3,5% grăsime).

50-100g griș (grișul va fi mai gros dacă adaugi mai mult, mai lichid dacă adaugi 50g).

2 linguri zahăr.

aromă de vanilie, păstaie de vanilie (opțional).


Mod de preparare:

1. Pune laptele la fiert într-o cratiță, peste lapte pune zahărul și vanilia (opțional).

2. Când laptele este cald (nu când fierbe), adaugă grișul treptat („în ploaie”) amestecând continuu cu un tel.

3. Când grișul începe să se îngroașe, redu focul la mic și amestecă continuu.

4. Odată ce grișul s-a îngroșat, ești gata. Dacă crezi că grișul este prea lichid, mai poți adăuga griș. Amesteci și continui fierberea dacă faci acest lucru.

Note

Servește cu sos de ciocolată sau gem, fructe de pădure, creativitatea ta este limita.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?