Rețetă gogoși pufoase cu drojdie uscată
Gătește-ți gogoși pufoase cu drojdie uscată, crustă aurie și interior moale comform rețetei clasice. Nu sunt greu de preparat, sunt fragede și numai bune de servit când ai poftă de ceva dulce.
- Timp Preparare: 60 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 90 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g făină pentru cozonac.
1 pliculeț drojdie uscată.
4–6 pliculețe zahăr cu vanilie bourbon.
1–2 linguri zahăr (opțional).
2 gălbenușuri.
un praf de sare.
350ml lapte 3,5% grăsime.
esență de lămâie sau coajă de lămâie.
Mod de preparare:
- Într-un castron cerne făină apoi adaugă drojdia uscată, zahărul bourbon, opțional 1 lingură zahăr, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și amestecă între timp ce adaugi treptat laptele.
- Trebuie să obții un aluat lipicios, frământă-l aprox. 10 minute. Acoperă castronul cu un prosop și lasă-l o oră să crească. După ce a crescut, frământă-l aprox. 10 minute.
- Pe blatul de lucru cerne puțină făină dar și pe aluat, întinde-l (ar trebui să aibă aprox. 3 cm grosime) apoi cu o cană feliează-l. Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește-le la foc mic până-s aurii, scoate-le pe șervețele de hârtie. Servește.
Note
Umple tigaia până la jumătate cu ulei de floarea soarelui și prăjește gogoșile când acesta este încins.
Dacă vrei gogoși mai dulci, poți adăuga mai mult zahăr în aluat sau le poți glazura cu zahăr pudră sau miere.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 6g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 2g
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.