
Rețetă gofre (vafe, waffles)
Descriere:
Pentru această rețetă de gofre ai nevoie de un aparat special de făcut gofre și de câteva ingrediente. Aluatul de gofre va fi unul moale care pretează la diverse topping-uri cum ar fi sirop de fructe, fructe, frișcă sau ciocolată.
Informații:
- Preparare: 5 minute
- Gătire: 15 minute
- Timp total: 20 minute
- Cantitate: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Belgia
Ingrediente:
250g făină.
180ml de lapte.
2 ouă.
80–100ml ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
1 lingură de zahăr alb.
4 lingurițe praf de copt.
1/4 linguriță de sare.
1/2 linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare:
- Într-un castron bate ouăle cu tel-ul până când devin pufoase apoi adaugă făina, laptele, uleiul, zahărul, praful de copt, sarea, vanilia și amestecă până când se omogenizează. Preîncălzește aparatul de făcut vafe.
- Unge aparatul pe partea de jos și sus cu unt, acest lucru va oferi un gust aparte vafelor și o siguranță că aluatul de gofre nu se va lipi. În 4-5 minute gofrele sunt gata, timpii pot diferi deoarece fiecare aparat este diferit.
NoteExistă multiple variațiuni a acestei rețete, cum ar fi: vafe belgiene, vafe japoneze, vafe rulate, vafe cu înghețată etc.
Este de preferat să le serviți calde. Puteți să încercați să le serviți cu înghețată.
Există multiple variațiuni a acestei rețete, cum ar fi: vafe belgiene, vafe japoneze, vafe rulate, vafe cu înghețată etc.
Este de preferat să le serviți calde. Puteți să încercați să le serviți cu înghețată.