Print
reteta gofre simplă

Rețetă gofre (vafe, waffles)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru această rețetă de gofre ai nevoie de un aparat special de făcut gofre și de câteva ingrediente. Aluatul de gofre va fi unul moale care pretează la diverse topping-uri cum ar fi sirop de fructe, fructe, frișcă sau ciocolată.


Informații:

  • Author: alexandra
  • Preparare: 5 minute
  • Gătire: 15 minute
  • Timp total: 20 minute
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Belgia

Ingrediente:

250g făină.

180ml de lapte.

2 ouă.

80100ml ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

1 lingură de zahăr alb.

4 lingurițe praf de copt.

1/4 linguriță de sare.

1/2 linguriță extract de vanilie.


Mod de preparare:

  1. Într-un castron bate ouăle cu tel-ul până când devin pufoase apoi adaugă făina, laptele, uleiul, zahărul, praful de copt, sarea, vanilia și amestecă până când se omogenizează. Preîncălzește aparatul de făcut vafe.
  2. Unge aparatul pe partea de jos și sus cu unt, acest lucru va oferi un gust aparte vafelor și o siguranță că aluatul de gofre nu se va lipi. În 4-5 minute gofrele sunt gata, timpii pot diferi deoarece fiecare aparat este diferit.
Note

Există multiple variațiuni a acestei rețete, cum ar fi: vafe belgiene, vafe japoneze, vafe rulate, vafe cu înghețată etc.

Este de preferat să le serviți calde. Puteți să încercați să le serviți cu înghețată.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII