Rețetă gnocchi cu caramel și nuci
Poți folosi gnocchi ca desert sau ca felul doi. Astăzi vă prezint gnocchi cu caramel și nuci, sunt consistenți, pufoși și vor avea un gust dulce-aromat datorită sosului.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Franceză
Ingrediente:
600g gnocchi de cartofi
200g zahăr
80g unt
50ml smântână de gătit
25ml coniac
100g nuci
1 linguriță sare grunjoasă
Mod de preparare:
- Puneți apă la fiert pentru gnocchi. Când apa fierbe, adăugați gnocchi și scoateți-i când plutesc deasupra apei.
- Într-o tigaie, topiți zahărul la foc mic până devine auriu. Adăugați coniacul cu grijă (flambarea poate fi periculoasă, trebuie să aveți grijă), așteptați să se stingă flăcările.
- După ce flăcările s-au stins, adăugați smântâna și amestecați bine. După ce s-au încorporat adăugați untul și sare grunjoasă până se omogenizează. Adăugați gnocchi fierbinți în sosul de caramel și amestecați ușor, la final tocați nucile și presărați-le deasupra.
Note
În loc de nuci, poți să folosești migdale, alune sau nuci pecan.
La final, poți să presari bucăți de ciocolată amăruie sau dulce pentru un contrast interesant de arome.
Poți în sos să adaugi vanilie sau scorțișoară pentru a dat un alt gust sosului.