Rețetă fursecuri cu unt
O rețetă clasică de fursecuri cu unt care necesită doar câteva ingrediente obișnuite. Sunt ușor de preparat și personalizat, numai buni de servit la cafea sau cu diverse toppinguri delicioase.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 47 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Persia
Ingrediente:
250 g făină.
250 g unt.
200 g zahăr (puteți pune mai mult/puțin după gust).
1 linguriță bicarbonat de sodiu.
jumătate de linguriță praf de copt.
1 ou.
1 linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un castron pune făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt apoi amestecă. Într-un castron mare, amestecă untul cu zahărul până se omogenizează.
- Bate oul împreună cu extractul de vanilie, treptat adaugă restul ingredientelor în castronul mare și amestecă până se omogenizează. Formează din aluat bile de mărimi egale și tasează-le, așează-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Coace fursecurile aprox. 8-10 minute sau până când devin aurii.
Note
Poți să înlocuiești zahărul cu îndulcitori naturali cum ar fi mierea sau siropul de arțar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 fursec
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 8g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 12g
- Fibre: 0
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.