Print
fursecuri cu unt de arahide pe o masă
buton-print buton-pinterest

Rețetă fursecuri cu unt de arahide

Dacă prin întâmplare ai pe acasă niște unt de arahide, cu doar câteva ingrediente poți să-ți pregătești niște fursecuri cu unt de arahide crocante și aromate. Este un desert simplu, practic un clasic american.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 2 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 12 min
  • Porții: 18 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: SUA

Ingrediente:

250g unt de arahide.

180g făină.

120g unt nesărat la temperatura camerei.

5070g zahăr brun.

3g praf de copt.

1 ou mare.

1 linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol se cerne făina, se adaugă praful de copt și se amestecă.
  2. Adaugă untul de arahide, zahărul și cu ajutorul unui mixer amestecă până se omogenizează (dacă dorești, poți să adaugi 2-3g sare). Ulterior adaugă oul și extractul de vanilie, amestecă până la omogenizare.
  3. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, formează din aluat niște biluțe și așează-le cât să aibă puțină distanță între ele pe tavă. Apasă deasupra fursecurilor cu o furculiță (vertical și orizontal), coaceți timp de 10 minute sau până când sunt gata.

Note

Poți să adaugi în aluat o mână de fulgi de cocos, ciocolată neagră, alune de pădure sau sare dacă untul de arahide nu este sărat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 450kcal
  • Zahăr: 18g
  • Sodiu: 150mg
  • Grăsimi: 30g
  • Grăsimi Sat: 6g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star