Rețetă fursecuri cu nucă de cocos
Pregătește-ți niște fursecuri cu nucă de cocos simpli folosind zahăr brun și zahăr alb. Nu sunt greu de preparat, au o textură crocantă și sunt foarte aromați.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 36 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
150g făină albă.
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu.
1–2 vârfuri cuțit de sare.
120g unt.
100g zahăr brun.
100g zahăr alb.
1 ou.
1/2 linguriță extract de vanilie.
100g fulgi de cocos.
50–80 ml lapte (opțional).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 175°C. Pune făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol. Amestecă.
- Într-un alt bol, adaugă untul, zahărul brun, zahărul alb și mixează cu mixerul până se omogenizează. Adaugă oul și esența de vanilie, omogenizează-le până compoziția devine pufoasă.
- Cerne din făină treptat între timp ce mixezi până când omogenizezi toată făina, procedează la fel cu fulgii de cocos.
- Tapetează o tavă de copt, ia din amestec cu lingura și formează niște biluțe. Așează-le în tavă astfel încât să aibă 7-8cm spațiu între ele și aplatizează-le cu o furculiță.
- Aceste fursecuri cu cocos trebuie coapte aprox. 8-10 minute în cuptorul preîncălzit sau până când sunt aurii-maronii. Lasă-le la răcit apoi servește.
Note
Poți să adaugi în aluat și merișoare sau ciocolată neagră în funcție de preferințe.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 75kcal
- Zahăr: 7g
- Sodiu: 63mg
- Grăsimi: 4g
- Grăsimi Sat: 2g
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 1g
- Colesterol: 12mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.