
Rețetă fursecuri cu nucă de cocos
Dacă iubești gustul nucii de cocos, atunci aceste fursecuri cu nucă de cocos sunt pentru tine. Sunt ușor de preparat, fursecurile vor avea o textură crocantă și poți să le personalizezi cu ușurință.
- Preparare: 15 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 20 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g făină.
100g fulgi de nucă de cocos.
100g zahăr.
5g praf de copt.
80ml ulei floarea soarelui.
2 ouă.
30ml lapte.
1–2 vârfuri cuțit de sare.
esență de vanilie (opțional).
100g zahăr tos + 50g zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Cerne într-un castron făina și praful de copt apoi adaugă fulgii de cocos, zahărul, sarea și amestecă cu un tel să se combine.
- Adaugă ouăle, uleiul și laptele apoi amestecă cu o lingură/spatulă până obții un aluat omogen. Îți recomand să îl frămânți vreo 3-4 minute.
- Pune zahărul tos și zahărul pudră în farfurii diferite. Formează din aluat biluțe de mărimea unei nuci, tăvălește biluțele prin zahărul tos apoi prin zahărul pudră. După ce le-ai învelit, lasă-le la frigider aprox. 25-30 de minute.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C, pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacele aprox. 13-15 minute. Servește.
Note
Poți să adaugi bucăți de ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte în aluat, merge de minune cu cocosul.