Rețetă desert cu ovăz și unt de arahide
Practic acest desert cu ovăz și unt de arahide se aseamănă cu brioșele atât că nu trebuie pus la cuptor să-l coacem. Untul de arahide oferă preparatului o textură cremoasă, vă las pe voi să descoperiți celelalte particularități.
- Timp Preparare: 1 oră
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
150g fulgi de ovăz.
100g unt de arahide.
1 banană.
2 lg semințe de chia sau in.
100g zmeură sau afine/căpșuni.
30–35g ciocolată.
1 linguriță unt de cocos.
Mod de preparare:
- Pisează banana cu o furculiță. Amestecă fulgii de ovăz cu untul de arahide (dacă-i gros, mixează-l), banana pisată și amestecă până se omogenizează.
- Zdrobește zmeura/afinele cu o furculiță și adaugă semințele de chia/in (amestecă). Tapetează o tavă pentru brioșe, adaugă 1 lingură din compoziția de ovăz, formează un coșuleț, adaugă 1 linguriță din compoziția de zmeură.
- Topește ciocolata cu o linguriță de unt de cocos la cuptorul cu microunde. Distribuie ciocolata uniform peste fiecare formă. Lasă la frigider aprox. 1 oră și servește.
Note
Poți să adaugi în compoziție alune, nuci sau alte tipuri de semințe.