Print
desert cu ovăz și unt de arahide
buton-print buton-pinterest

Rețetă desert cu ovăz și unt de arahide

Practic acest desert cu ovăz și unt de arahide se aseamănă cu brioșele atât că nu trebuie pus la cuptor să-l coacem. Untul de arahide oferă preparatului o textură cremoasă, vă las pe voi să descoperiți celelalte particularități.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 1 oră
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

150g fulgi de ovăz.

100g unt de arahide.

1 banană.

2 lg semințe de chia sau in.

100g zmeură sau afine/căpșuni.

3035g ciocolată.

1 linguriță unt de cocos.

Mod de preparare:

  1. Pisează banana cu o furculiță. Amestecă fulgii de ovăz cu untul de arahide (dacă-i gros, mixează-l), banana pisată și amestecă până se omogenizează.
  2. Zdrobește zmeura/afinele cu o furculiță și adaugă semințele de chia/in (amestecă). Tapetează o tavă pentru brioșe, adaugă 1 lingură din compoziția de ovăz, formează un coșuleț, adaugă 1 linguriță din compoziția de zmeură.
  3. Topește ciocolata cu o linguriță de unt de cocos la cuptorul cu microunde. Distribuie ciocolata uniform peste fiecare formă. Lasă la frigider aprox. 1 oră și servește.

Note

Poți să adaugi în compoziție alune, nuci sau alte tipuri de semințe.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star