Rețetă desert cu banane la tigaie
Pregătește desert cu banane fără coacere folosind ingrediente simple și accesibile. Este ușor de făcut, va avea un gust dulce cu o textură ușor cremoasă și pufoasă. Poți să o servești caldă sau la temperatura camerei.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
20g unt
100g zahar
4–5 banane.
1 ou.
40g zahăr.
10g zahăr vanilat sau folosiți esență de vanilie.
3g sare.
100ml lapte.
180g făină.
10g praf de copt.
Mod de preparare:
- Pune o tigaie pe aragaz și pornește focul pe mic. Adaugă untul și amestecă până când acesta s-a topit, apoi adaugă 100g zahăr și amestecă până când se caramelizează și compoziția are o culoare maronie-roșiatică. Ia tigaia de pe foc.
- Pune bananele întregi sau rupe-le să aibă loc încât să acopere toată suprafața tigăii. Într-un bol pune un ou, 50g zahăr și amestecă cu telul să se omogenizeze (2-3 minute). Apoi pune vanilia, sarea și amestecă (1-2 minute). Apoi adaugă laptele, făina, praful de copt și amestecă cu un tel să se omogenizeze (4-5 minute). Când compoziția este cremoasă (se aseamănă cu aluatul de clătite), toarnă amestecul peste banane și acoperă tigaia uniform.
- Gătește desertul pe aragaz sub capac la foc mic timp de 10 minute. După cele 10 minute, pune o farfurie deasupra tigăii, răstoarnă desertul pe farfurie și pune-l în tigaie să se gătească și cealaltă parte tot 10 minute sub capac la foc mic.
Note
În compoziția de la pasul doi puteți adăuga și altă esență în funcție de preferință.
Folosește banane mature (cu pete negre), așa gustul va fi unul mai intens și mai dulce.
Poți adăuga fructe uscate, cum ar fi nuci sau alune pentru un plus de textură și savoare.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 30g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 0
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.