Rețetă de chec cu banane și ciocolată

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: DesertBucătărie: AmericaDificultate: Ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

30

minute
Timp gătire

50

minute
Calorii

320

cal

Acest chec cu banane și ciocolată este un desert clasic și simplu. Textura este moale și pufoasă; îl puteți servi alături de o cană cu lapte sau cafea.

Este făcut cu ingrediente simple pe care probabil deja le aveți prin bucătărie și numai bine folosiți și acele banane care stau de câteva zile nemâncate.

Ingrediente:

  • 175g făină.

  • 40g cacao.

  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

  • 1 linguriță și jumătate de praf de copt.

  • 90g zahăr brun.

  • 50g zahăr tos.

  • jumătate de linguriță de scorțișoară.

  • 115g unt (80% grăsime).

  • 2 banane coapte bine.

  • 1 linguriță de esență de vanilie.

  • 2 ouă mari.

  • 60ml lapte.

  • 80g bucățele de ciocolată.

Mod de preparare:

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și tapetăm cu hârtie de copy o tavă de chec 23 X 13 cm.
  • Într-un bol încăpător cernem făina, cacao, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Adăugăm ambele tipuri de zahăr, scorțișoara și amestecăm ușor.
    Acest chec nu este dulce precum o prăjitură. Dacă doriți să fie mai dulce, puteți adăuga încă 50 de grame de zahăr.
  • Topim untul la cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 10 secunde pentru a nu-l lăsa mai mult decât este nevoie. Lăsăm puțin untul să se răcorească, iar între timp vom zdrobi bananele cu o furculiță.
  • Adăugăm în untul topit esența de vanilie, ouăle și laptele și amestecăm cu un tel până când se omogenizează compoziția.
  • Adăugăm peste ingredientele uscate compoziția de mai sus și bananele și amestecăm ușor cu o spatulă sau lingură din lemn până când aluatul este unul omogen. Nu amestecați mai mult decât este nevoie.
  • Adăugăm jumătate din cantitatea de ciocolată în aluat.
    Turnăm aluatul în tava pentru chec pregătită și presărăm pe deasupra restul de ciocolată.
  • Lăsăm checul să se coacă pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea sau cuțitul. Introducem un cuțit în mijlocul checului, iar dacă acesta iese curat înseamnă că este copt.

Note:

  • Se pot adăuga în compoziție și alte tipuri de fructe uscate după plac. De exemplu nuci prăjite.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.