Print
creme brulee
buton-print buton-pinterest

Rețetă Creme brulee

Creme brulee, sună atât de extravagant la prima vedere deși este usor de făcut. Nu necesită multe ingrediente, doar puțină răbdare de a face zahărul caramelizat și de a nu mânca direct din compoziție :).

info

 • Author: Alexandra
 • Timp Preparare: 15 min
 • Timp Gătire: 50 min
 • Timp Total: 65 min
 • Porții: 8 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

13 ouă (5 întregi și 8 gălbenușuri)

500ml lapte

500ml smântână de gătit

250g zahăr

2 păstăi/4 lingurițe esență de vanilieâ

zahăr brun pentru caramelizat

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță pune la fiert laptele, smântâna și esența de vanilie. Separat într-un bol, bate ouăle cu zahărul până când acesta se topește și amestecul devine cremos.
 2. După ce laptele și smântâna fierb, toarnă un polonic din acest amestec peste ouăle bătute, amestecând constant pentru a tempera ouăle și a preveni tăierea compoziției. Toarnă amestecul de ouă în vasul cu lapte și smântână, amestecând bine.
 3. Toarnă compoziția în vase mici de ceramică (ramequin). Pune vasele în cuptor la 120°C timp de o oră, pentru a verifica dacă este gata cu o mănusă de cuptor scuturați puțin un vas, dacă compoziția nu se miscă este gata.
 4. Se lasă să se răcească complet, după care presară zahăr brun deasupra fiecărei porții și caramelizează-l cu ajutorul unei mici torțe de flambat pentru a obține crusta de zahăr caramelizat.

Note

Dacă nu dispui de o torță poți să topești zahăr brun într-o gratiță la foc mic, amestecând constant până se transformă într-un caramel lichid auriu.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star