Print
cremă de patiserie fără gluten în profiterol
buton-print buton-pinterest

Rețetă cremă de patiserie fără gluten

Nu-i ușor să îți pregătești cremă de patiserie fără gluten însă nici foarte complicat. Dacă ai ingredientele necesare și poți să fii atent la detalii, n-are cum să nu îți iasă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 20 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 700g
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

700ml lapte.

100g zahăr granulat.

1/4 linguriță sare.

12 lingurițe extract de vanilie.

28g amidon de porumb.

1 lingură făină fără gluten.

4 gălbenușuri de ou mari.

57g unt.

220g smântână de gătit, bătută (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță de mărime medie 500ml lapte împreună cu zahărul și sarea. Fierbe ingredientele la foc mediu până când zahărul s-a dizolvat. Odată ce zahărul s-a dizolvat, oprește focul.
  2. Între timp, bateți amidonul de porumb, făina și gălbenușurile de ou cu restul de lapte. Adaugă o parte din amestecul de lapte fierbinte pentru a tempera ingredientele, astfel vei impiedica ca gălbenușurile să se transforme în omletă atunci când le adaugi în lapte clocotit.
  3. Toarnă amestecul de ouă și lapte peste amestecul de la pasul 1, făcând acest lucru printr-o strecurătoare pentru a preveni formarea de cocoloașe. Fierbe compoziția la foc mic, amestecând constant cu un tel, până când se îngroașă. Compoziția trebuie să ajungă la 73°C (acest lucru este foarte important, deoarece crema de patiserie dacă nu ajunge la temp. respectivă, nu se va închega corespunzător și va fi moale și lichidă când aceasta se răcește).
  4. Ia crema de pe foc și strecoar-o printr-o strecurătoare fină într-un bol așezat într-o baie cu apă și gheață. Amestecă untul și extractul de vanilie, freacă untul pe suprafața cremei apoi acoperă cu o folie de plastic pentru a preveni apariția unei pielițe (folia să atingă partea superioară a cremei). Dă la frigider până se răcește.

Note

Trebuie să fii foarte atent să nu fierbi crema de patiserie complet, astfel se încheagă și separă. Ia crema de pe foc rapid, strecoar-o într-un bol răcit care stă în apă cu gheață.

Dacă vrei cremă de patiserie cu caramel sau cremă de patiserie cu ciocolată, pune 210g caramel tăiat în crema de patiserie fierbinte și strecurată, amestecând până compoziția este omogenă. 170g ciocolată tocată, pașii sunt la fel.

Poți să o păstrezi la frigider aprox. 5 zile.

Folosește crema de patiserie pentru plăcintă sau eclere.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 130kcal
  • Zahăr: 10g
  • Sodiu: 120mg
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 0g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 80mg

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star