Rețetă cremă de lămâie
Crema de lămâie are un gust dulce-acrișor, se pregătește ușor și poate fi folosită pentru a umple prăjituri, torturi sau chiar servită ca atare.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
250g unt (la temperatura camerei).
3 linguri făină.
8 linguri zahăr.
zeamă de la o lămâie.
coajă rasă de la o lămâie.
600ml lapte.
1 linguriță esență de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță făina, zahărul, coaja rasă, zeama de lămâie, puțin lapte (50-80ml) și amestecă cu un tel până se combină ingredientele. Toarnă apoi restul de lapte între timp ce amesteci continuu.
- Pune cratița pe foc mediu și amestecă încontinuu cu telul până când crema se îngroașă (aprox. 5 min). După ce s-a îngroșat, lasă crema să se răcească.
- Pune într-un bol mare untul, mixează-l 4-5 minute cu mixerul. Adaugă treptat din crema rece și mixeaz-o împreună cu untul. Gata, acum poți folosi crema la prăjiturile sau torturile tale.
Note
Esența de vanilie o poți pune în lapte. În locul celor 3 linguri de făină puteți folosi amidon.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 0
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.