Print
cremă de lămâie într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă cremă de lămâie

Crema de lămâie are un gust dulce-acrișor, se pregătește ușor și poate fi folosită pentru a umple prăjituri, torturi sau chiar servită ca atare.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

250g unt (la temperatura camerei).

3 linguri făină.

8 linguri zahăr.

zeamă de la o lămâie.

coajă rasă de la o lămâie.

600ml lapte.

1 linguriță esență de vanilie (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță făina, zahărul, coaja rasă, zeama de lămâie, puțin lapte (50-80ml) și amestecă cu un tel până se combină ingredientele. Toarnă apoi restul de lapte între timp ce amesteci continuu.
  2. Pune cratița pe foc mediu și amestecă încontinuu cu telul până când crema se îngroașă (aprox. 5 min). După ce s-a îngroșat, lasă crema să se răcească.
  3. Pune într-un bol mare untul, mixează-l 4-5 minute cu mixerul. Adaugă treptat din crema rece și mixeaz-o împreună cu untul. Gata, acum poți folosi crema la prăjiturile sau torturile tale.

Note

Esența de vanilie o poți pune în lapte. În locul celor 3 linguri de făină puteți folosi amidon.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star