Print
cremă de lămâie într-un borcan

Rețetă cremă de lămâie

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară cremă de lămâie cu unt pentru prăjiturile sau torturile tale. Untul o va face fină, gustul va fi unul dulce-acrișor.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 10 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

250g unt (la temperatura camerei).

3 linguri făină.

8 linguri zahăr.

zeamă de la o lămâie.

coajă rasă de la o lămâie.

600ml lapte.

1 linguriță esență de vanilie (opțional).


Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță făina, zahărul, coaja rasă, zeama de lămâie, puțin lapte (50-80ml) și amestecă cu un tel până se combină ingredientele. Toarnă apoi restul de lapte între timp ce amesteci continuu.
  2. Pune cratița pe foc mediu și amestecă încontinuu cu telul până când crema se îngroașă (aprox. 5 min). După ce s-a îngroșat, lasă crema să se răcească.
  3. Pune într-un bol mare untul, mixează-l 4-5 minute cu mixerul. Adaugă treptat din crema rece și mixeaz-o împreună cu untul. Gata, acum poți folosi crema la prăjiturile sau torturile tale.
Note

Esența de vanilie o poți pune în lapte. În locul celor 3 linguri de făină puteți folosi amidon.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII