
Rețetă cremă de lămâie
Descriere:
Prepară cremă de lămâie cu unt pentru prăjiturile sau torturile tale. Untul o va face fină, gustul va fi unul dulce-acrișor.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 10 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
250g unt (la temperatura camerei).
3 linguri făină.
8 linguri zahăr.
zeamă de la o lămâie.
coajă rasă de la o lămâie.
600ml lapte.
1 linguriță esență de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță făina, zahărul, coaja rasă, zeama de lămâie, puțin lapte (50-80ml) și amestecă cu un tel până se combină ingredientele. Toarnă apoi restul de lapte între timp ce amesteci continuu.
- Pune cratița pe foc mediu și amestecă încontinuu cu telul până când crema se îngroașă (aprox. 5 min). După ce s-a îngroșat, lasă crema să se răcească.
- Pune într-un bol mare untul, mixează-l 4-5 minute cu mixerul. Adaugă treptat din crema rece și mixeaz-o împreună cu untul. Gata, acum poți folosi crema la prăjiturile sau torturile tale.
NoteEsența de vanilie o poți pune în lapte. În locul celor 3 linguri de făină puteți folosi amidon.
Esența de vanilie o poți pune în lapte. În locul celor 3 linguri de făină puteți folosi amidon.