Print
crema de brânză cu căpșuni într-un bol

Rețetă cremă de brânză cu căpșuni

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Crema de brânză cu căpșuni proaspete este un desert lejer cu un gust bogat și intens fructat, preferat mai ales de copii.

Căpșunile pe care le gătim sub forma de gem sunt secretul întregului desert, acestea păstrându-și aroma naturală și foarte concentrată. Această cremă se poate face și cu căpșuni sau alte fructe liofilizate (fructe ucate/deshidratate). Însă mie îmi place să prepar crema de căpșuni în timpul verii când e și sezonul căpșunilor.

Ca desertul să iasă bine este important ca ingredientele să fie la temperatura camerei, astfel nu se vor forma deloc cocoloașe. E suficient să le scoatem din frigider cu 1-2 ore înainte de a le folosi.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 35 min
  • Cantitate: 1 porție
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: SUA

Ingrediente:

170g căpșuni proaspete tăiate.

1 lingură zahăr tos.

115g unt 80% grăsime, la temperatura camerei.

225g cremă de brânză, la temperatura camerei.

200g zahăr pudră.

1 linguriță esență de vanilie.


Mod de preparare:

1. Pentru început vom face un gem din căpșunile proaspete. Astfel, punem într-o cratiță mică căpșunile cu o lingură de zahăr tos și le fierbem la foc mediu spre mic; amestecăm încontinuu pentru a nu se arde, dacă este nevoie puteți adăuga o lingură de apă.
Fierbem căpșunile până când acestea scad, iar textura lor se îngroașă, ar trebui să dureze în jur de 20-30 de minute; aceasta va arăta ca un gem. Punem compoziția într-un bol și o lăsăm să se răcească.

2. Între timp, cu un mixer, mixăm la viteză mare untul împreună cu crema de brânză (la temperatura camerei) până când compoziția devine cremoasă. Adăugăm căpșunile și esența de vanilie și mixăm până când se omogenizează.

3. În timp ce mixăm, adăugăm zahărul pudră și amestecăm până când compoziția este una netedă și cremoasă. (Dacă doriți puteți pune mai puțin sau mai mult zahăr pudră în funcție de preferințe, gustați crema înainte de a adăuga zahărul).

4. Pentru a avea o textură mai groasă și consistentă, crema poate fi lăsată la frigider timp de 20 de minute înainte de a o folosi.

Note

Se poate folosi pentru ornatul brioșelor, pentru umplerea unui tort cu 2 straturi de cremă; de asemenea, poate fi pusă într-o pungă de plastic și păstrată la congelator pentru 3 luni.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII