Rețetă clătite pufoase și fragede (ca la mama)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: DesertBucătărie: FranțaDificultate: Mediu
Porții

12

porții
Timp preparare

5

minute
Timp gătire

25

minute
Calorii

246

cal

Clătite pufoase și fragede, potrivite dacă vrei să-ți faci un desert simplu. Poți să le umpli cu nutella, gem, brânză și lucrul cel mai „fain” este că-s ușor de făcut!

Ingrediente:

  • 3 ouă.

  • 250g făină.

  • 500ml lapte (rece, 3,5% grăsime).

  • praf de sare.

  • 50g unt topit și răcorit.

  • zahăr pudră (opțional).

Mod de preparare:

  • Ai nevoie de un castron mare, mixer sau o lingură de lemn. Cerne făina în castron, sparge ouăle și adaugă-le în castron (nu bate ouăle separat!) și nu uita de sare. Pregătește laptele rece, pentru pasul doi ai nevoie de el.
  • Toarnă 1/3 din lapte și amestecă energic cu lingura de lemn sau folosește mixerul. Trebuie să faci asta până când obții o pastă groasă în care trebuie să pui untul. Între timp ce amesteci, adaugă treptat restul de lapte (toarnă tot câte puțin și nu uita să amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe). Dacă totuși se formează cocoloașe, strecoară aluatul printr-o sită fină. Nu apăsa cocoloașele prin sită ci lasă să treacă doar ce se scurge.
  • Aluatul pentru clătite va fi subțire, dar nu-i o problemă, el are nevoie de „odihnă”. Lasă-l 30 de minute la frigider (acoperă castronul cu o farfurie). Odată ce timpul a trecut, scoate aluatul de la frigider și amestecă-l bine cu un polonic. Acum aluatul este mai gros și poți să te pui la prăjit clătite.

Note:

  • Consider că această rețetă este mai bună de cât clasicele clătite făcute cu apă minerală.
  1. Avatar pentru Alex

    Alex

    02 septembrie, 2021

    Sa stii ca e mai smechera reteta asta fata de cele cu apa minerala :))

Opinia ta Conteaza !

Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.