Print
clatite pufoase pe o farfurie

Rețetă clătite pufoase și fragede

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Mereu trebuie să faci clătite pufoase și fragede, cum altfel? Desertul este unul simplist, n-ai nevoie nici de multe ingrediente dar nici de mult timp rețeta fiind una simplă, fără complicăciuni.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 25 min
  • Timp total: 30 min
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

500ml lapte (rece, 3,5% grăsime).

250g făină.

3 ouă.

10g sare.

50g unt topit și răcorit.

zahăr pudră (opțional).


Mod de preparare:

  1. Într-un castron mare cerne făina, sparge ouăle și adaugă un vârf de cuțit de sare. Amestecă 2-3 minute cât să se imbine.
  2. Adaugă 50g unt apoi toarnă laptele treptat dacă mixezi ingredientele cu mixerul, dacă folosești robotul de bucătărie poți să îl adaugi pe tot. Mixează până când compoziția s-a omogenizat. Pune aluatul 30 de minute la frigider să se odihnească (acoperă castronul cu o farfurie sau folie).
  3. Când timpul de odihnă a trecut, scoate aluatul de la frigider și amestecă-l bine (aprox 20-30sec) cu un polonic apoi pune-te la prăjit clătite.
Note

Înainte să prăjești o clătită, este necesar să amesteci cu polonicul aluatul.

Când prăjești clătitele, prăjește-le în unt pentru un gust mai bun.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII