Rețetă clătite fără gluten
Dacă eviți glutenul, poți să-ți faci niște clătite fără gluten absolut delicioase. Rețeta este simplă și rapidă, potrivită pentru cei care caută o gustare dulce sau doresc un mic dejun diferit.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 lingură oțet de mere.
1 cană lapte vegetal sau apă.
2 căni făină de ovăz fără gluten.
1 banană.
2 lingurițe praf de copt.
1/2 linguriță de bicarbonat și scorțișoară.
3 linguri sirop de agave sau arțar, miere, zahăr pudră.
2g sare.
vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un blender și amestecă până se omogenizează. Încălzește o tigaie antiaderentă, prăjește clătitele la foc mediu pe ambele părți și servește cu umplutura ta preferată.
Note
Poți să le servești cu gem, jeleu, iaurt cu arome, fructe proaspete sau să adaugi în aluat scorțișoară, coajă de lămâie rasă, cacauă sau ciocolată.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 220kcal
- Zahăr: 20g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 35g
- Fibre: 5g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.