
Rețetă clătite de post
Gătește clătite de post cu apă minerală folosind doar câteva ingrediente simple. Acest desert se prepară ușor iar textura clătitelor va fi una pufoasă.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 35 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
800g făină.
1/2 praf de copt.
2 linguri de zahăr.
un praf de sare.
1.5l apă minerală.
Mod de preparare:
- Pune într-un castron zahărul, sarea, praful de copt și puțină apă minerală apoi amestecă energic (poți folosi un mixer).
- Pune apoi în castron toată făina și adaugă treptat apa minerală. Amestecă energic și nu turna toată apa minerală pentru a nu forma cocoloașe. Opțional, poți să adaugi 2-3 linguri de ulei la final dar treptat și între timp ce amesteci.
- Încinge o tigaie antiaderentă, pune clătitele la prăjit pe foc mediu-mare și apoi servește.
Note
Opțional poți să torni un strop de ulei și să-l întinzi pe toată suprafața tigăii.
Nu întoarceți clătita până nu s-a prăjit bine deoarece se poate rupe.