![Rețetă ciocolată de casă 10 ciocolata de casa într-o tava](https://pe-zona.ro/wp-content/uploads/2023/01/ciocolata-de-casa.jpg)
Rețetă ciocolată de casă
Îți trebuie lapte praf și doar câteva ingrediente de bază pentru a-ți găti o cicolată de casă corespunzătoare. Este ușor de făcut și poate fi personalizată după gusturile tale.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g lapte praf.
250g zahăr.
250g unt 80% grăsime.
200ml apă.
90g cacao.
esență de rom, portocală sau vanilie (opțional).
20–30g zahăr vanilat (opțional).
Mod de preparare:
- Tapetează o tavă mai adâncă cu foaie de copt. Într-un castron cerne laptele praf și cacaua apoi amestecă cu un tel cât să se combine ingredientele între ele (aprox. 1-2min, compoziția să fie fină).
- Pune într-o cratiță 200ml apă, 250g zahăr și dacă dorești adaugă zahărul vanilat. Setează focul pe mic și amestecă cu o lingură până când apa începe să fiarbă apoi mai las-o pe foc 9-10 minute. Când apa este transparentă și zahărul s-a dizolvat, adaugă 250g de unt și esență la alegere după gust. Amestecă și oprește focul.
- Compoziția se toarnă caldă peste laptele praf combinat cu cacaua. Recomand să le amestecați cu un mixer deoarece ciocolata se va întări foarte repede. Pune ciocolata în tavă, se poate păstra în spații răcoroase și ferite de soare (nu-i neaparat să o țineți la frigider). Când s-a răcit, se poate tăia și servi.
Note
În compoziție puteți să adăugați alune, fructe confiate, scorțișoară, nuci, stafide sau orice altceva vă doriți. Puteți să puneți ingredientele alese când întindeți ciocolata în tavă.
Experimentează cu diferite arome precum vanilie, scorțișoară sau cafea pentru a adăuga un plus de profunzime si personalitate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 450kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 60g
- Fibre: 0
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.