Print
ciocolata de casa într-o tava
buton-print buton-pinterest

Rețetă ciocolată de casă

Ciocolata de casă cu lapte praf este un deliciu al copilăriei făcut cu ingrediente simple și de calitate. Rețeta este una ușoară și poate fi personalizată după gusturile fiecăruia.

info

 • Author: Oana
 • Preparare: 5 min
 • Gătire: 15 min
 • Timp Total: 20 min
 • Porții: 12 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

500g lapte praf.

250g zahăr.

250g unt 80% grăsime.

200ml apă.

90g cacao.

esență de rom, portocală sau vanilie (opțional).

2030g zahăr vanilat (opțional).

Mod de preparare:

 1. Tapetează o tavă mai adâncă cu foaie de copt. Într-un castron cerne laptele praf și cacaua apoi amestecă cu un tel cât să se combine ingredientele între ele (aprox. 1-2min, compoziția să fie fină).
 2. Pune într-o cratiță 200ml apă, 250g zahăr și dacă dorești adaugă zahărul vanilat. Setează focul pe mic și amestecă cu o lingură până când apa începe să fiarbă apoi mai las-o pe foc 9-10 minute. Când apa este transparentă și zahărul s-a dizolvat, adaugă 250g de unt și esență la alegere după gust. Amestecă și oprește focul.
 3. Compoziția se toarnă caldă peste laptele praf combinat cu cacaua. Recomand să le amestecați cu un mixer deoarece ciocolata se va întări foarte repede. Pune ciocolata în tavă, se poate păstra în spații răcoroase și ferite de soare (nu-i neaparat să o țineți la frigider). Când s-a răcit, se poate tăia și servi.

Note

În compoziție puteți să adăugați alune, fructe confiate, scorțișoară, nuci, stafide sau orice altceva vă doriți. Puteți să puneți ingredientele alese când întindeți ciocolata în tavă.

Experimentează cu diferite arome precum vanilie, scorțișoară sau cafea pentru a adăuga un plus de profunzime si personalitate.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

  Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star