Print
ciocolată caldă de casă într-un pahar

Rețetă ciocolată caldă de casă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pregătește ciocolată caldă de casă cu câteva ingrediente de buget. Este prefectă de servit după o zi lungă și obositoare în confortul propriei case, este cremoasă și fină exact cum trebuie.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 25 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Răcoritoare / Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

150g ciocolată amăruie.

500ml lapte.

20g cacao.

20g amidon de porumb.

20g sau după gust zahăr (opțional).


Mod de preparare:

  1. Topește ciocolata folosind metoda bain-marie (vezi imaginea de mai jos sau în note despre metodă) la foc mic între timp ce amesteci cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon pentru a evita formarea de cocoloașe.
  2. bain marie fraților – bain-marie
  3. Pune laptele într-o cratiță, pornește focul pe mediu. Cerne cacaua și amidonul apoi amestecă cu un tel până se omogenizează. Când s-a omogenizat, adaugă zahărul (amestecă vreo 3-4 minute să se topească) apoi adaugă ciocolata topită și amestecă continuu cu telul până se îngroașă.
Note

**bain-marie: Pe scurt, cratița care stă pe aragaz are apă în ea cât să ajungă la fundul cratiței care se află deasupra. Acest lucru ajută la evitarea ardeii sau întăririi ingredientelor și distribuie căldura uniform.

Folosește o ciocolată amăruie de calitate pentru a obține un gust bogat și intens.

Puteți înlocui zahărul cu îndulcitori naturali precum mierea sau sirop de arțar.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII