Rețetă cheesecake cu mascarpone și ricotta
Gătește cheesecake cu mascarpone și ricotta dacă dorești să-ți faci un desert simplu și cremos care are o bază crocantă de biscuiți.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g biscuiți măcinați.
100g unt topit.
250g mascarpone.
250g ricotta.
2 plicuri zahăr vanilat.
1 linguriță extract de vanilie.
3 ouă.
Dulceață de căpșuni sau ce tip preferi.
Mod de preparare:
- Pune biscuiții măcinați și untul într-un bol, amestecă apoi transferă compoziția într-o tavă unsă cu unt, nivelează și lasă stratul să stea la frigider până se întărește.
- Separă albușurile de gălbenușuri. Pune într-un bol gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, mascarpone, ricotta și mixează până se omogenizează.
- Bate albușurile spumă cu un praf de sare, incorporează spuma în crema de mai sus treptat. Toarnă compoziția peste stratul de biscuiți, nivelează.
- Cheesecake-ul trebuie copt în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace-l aprox. 22-25 de minute sau până când devin auriu deasupra.
- Încălzește dulceața apoi întinde-o deasupra prăjiturii, lasă cheesecake-ul la răcit aprox. 2 ore apoi servește-l.
Note
Recomand să folosiți ingredientele la temperatura camerei pentru a se omogeniza mai bine.
Nu trebuie să amestecați excesiv crema de brânză deoarece poate deveni granulată.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 450kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 2g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.