Print
cheesecake cu afine pe o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cheesecake cu afine

Gătește-ți cheesecake cu afine dacă îți dorești un desert delicios și ușor de preparat. Are o crustă crocantă de biscuiți, o cremă fină și aromată de brânză cu un topping de afine.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 35 min
  • Timp Gătire: 1 oră 10 min
  • Timp Total: 1 oră 45 min
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europa

Ingrediente:

Ingrediente crustă:

200g biscuiți simpli.

120g unt.

Ingrediente cremă:

500g cremă de brânză sau mascarpone.

2 linguri de făină.

1 linguriță esență de vanilie.

120g iaurt (3,5% grăsime).

200g zahăr fin.

3 ouă la temperatura camerei.

250g afine.

Ingrediente topping:

370g afine.

2 lingurițe suc de lămâie.

100g zahăr.

1 linguriță extract de vanilie.

230g făină.

2 lingurițe apă.

Mod de preparare:

  1. Crustă: Folosește un robot de bucătărie pentru a zdrobi biscuiții cât mai mărunt (sau îi puneți într-o pungă și îi zdrobiți cu o sucitoare).
  2. Folosește o tavă rotunda pentru tort de 20cm (în general acest tip de tavă are pereții detașabili). Unge tava cu unt, detașează pereții tăvii. Pune un pătrat de hârtie de copt pe fundul tăvii (se va lipi ușor datorită untului), fixează pereții și taie excesul de hârtie din exteriorul tăvii. Pentru a avea un tort cât mai reușit, tăiați fâșii dreptunghiulare de hârtie de copt (1-2 bucăți) și pentru pereții tăvii.
  3. Pune biscuiții zdrobiți în tavă și adaugă untul, nivelează după forma tâvii cu mâna sau folosește un pahar/lingură. Biscuiții trebuie să ajungă până sus pe pereții tăvii pentru a putea susține crema.baza cheescake
  4. Cremă: Pune crema de brânză într-un bol încăpător, folosește un mixer și mixează crema aproximativ 20 de secunde. Nu este necesar să mixezi prea mult, dacă o faci este riscul ca ea să crească în cuptor și să se spargă.
  5. Adaugă în crema mixată făina și incorporeaz-o cu mixerul încă 5 secunde. Adaugă esența de vanilie, iaurtul, zahărul și opțional coaja de lămâie. Mixează-le până se incorporează (maxim 10 secunde).
  6. Adaugă ouăle pe rând, după fiecare ou mixează 5 secunde. Odată ce ai adăugat toate ouăle, mixează compoziția până ce devine fină iar textura cremoasă. Adaugă afinele și incorporează-le cu o spatulă. Toarnă crema în „crustă”.
  7. În cuptorul preîncălzit (la 160°C) pune tortul pe raftul din mijloc al cuptorului (folosește ventilatorul cuptorului dacă ai). Lasă să se coacă 1 oră și 10 minute sau până când deasupra obții o culoare ușor aurie. (pentru a te asigura că tortul este copt, scutură puțin tava, compoziția trebuie să tremure).
  8. Lasă tortul să se răcească deodată cu cuptorul (deschide ușa cuptorului puțin). Odată ce s-a răcit, lasă-l la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.
  9. Topping: Se face când tortul este răcit complet. Într-o tigaie, la foc mediu, pune afinele (jumătate), vanilia, zahărul și sucul de lămâie și fierbe-le circa 7 minute, până ce afinele sunt moi.
  10. Separat într-un bol mic amestecă făina și apa, adaugă în tigaie și învârte sosul. După ce se îngroașă puțin, pune și restul de afine pentru ca acestea să rămână întregi.
  11. Oprește focul, vei obține o textură de sirop care se îngroașă pe măsură ce se răcește. Pentru a ajusta compoziția, adaugă 1-2 linguri de apă.
  12. Când sosul este rece, scurge-l deasupra tortului apoi pune tortul la frigider minim 2 ore, după care se poate servi.

Note

**coaja de lămâie: Rade câtă coajă de lămâie îți dorești, nu-i neaparat să îl adaugi în preparat.

Dacă cumva ai lăsat mult tortul la cuptor și a crepat deasupra, nu te îngrijora, o să fie acoperit de topping și va fi numai bun de mâncat.

Este important ca ingredientele să fie la temperatura camerei.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 450kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 45g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star