Rețetă chec cu iaurt
Pregătește-ți chec cu iaurt dacă îți dorești un desert ușor de făcut fără prea multe ingrediente. Este numai bun de servit alături de cafea, ceai sau lapte și poate fi personalizat în funcție de preferințele tale.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 8 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250g făină.
150–200g zahăr alb sau brun.
200g iaurt natural sau grecesc.
100g unt topit sau ulei.
3 ouă.
1 linguriță praf de copt.
esență de vanilie sau orice altă esență.
1/2 linguriță de sare.
zahăr pudră pentru decor (opțional).
cacauă (opțional).
nuci, scorțișoară, cardamom, nucșoară, fructe confiate (opțional).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt sau tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mare, amestecă untul topit cu zahărul până se omogenizează.
- Adaugă ouăle pe rând și amestecă până se omogenizează fiecare (poți să le bați spumă), adaugă iaurtul și esența apoi amestecă până se omogenizează.
- Într-un castron separat, pune făina, praful de copt și sarea apoi amestecă. Toarnă amestecul trepat peste prima compoziție și amestecă continuu până ingredientele se încorporează.
- Toarnă aluatul în tava de copt și nivelează cu o spatulă sau lingură. Lasă chech-ul să se coacă aprox. 40-45 de minute, pentru a te asigura că este gata folosește-te de testul scobitorii (împungi chec-ul, dacă de scobitoare nu se lipește aluat și ea iese curată, este gata). Servește alături de o cafea, ceai sau lapte.
Note
Dacă ești fan al ciocolatei, adaugă bucăți de ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte în aluat. Poți să adaugi și fructe de pădure, mere, pere etc.