Print
chec cu ciocolată într-o tavă tăiat felii
buton-print buton-pinterest

Rețetă chec cu ciocolată

Dacă ești în căutarea unei rețete pentru un desert simplu, poți să-ți pregătești chec cu ciocolată. Nu ai nevoie de multe ingrediente, rețeta este ușoară iar desertul poate fi personalizat cu ușurință.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 60 min
  • Timp Total: 1 oră 15 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

175g unt la temperatura camerei.

120g zahăr.

3 ouă.

200g făină.

1/2 linguriță praf de copt.

110ml lapte.

esență de vanilie sau rom (opțional).

150g ciocolată cu lapte.

2 vârfuri cuțit de sare.

23 linguri de gem (opțional).

nuci sau alune, migdale, stafide (opțional).

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 170°C. Pune într-un bol untul și zahărul, mixează aprox. 10 minute cât se se omogenizeze. Adaugă ouăle pe rând și mixează după fiecare până se omogenizează.
  2. Toarnă laptele și adaugă făina, praful de copt, esența apoi amestecă până se omogenizează. Topește ciocolata și pune-o în compoziție apoi mixează până se omogenizează.
  3. Pune compoziția în tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și niveleaz-o cu o spatulă. Coace chec-ul aprox. o oră și testează dacă este gata folosindu-te de testul cu scobitoarea (vezi note). Lasă-l să se răcească, taie-l felii și servește.

Note

**scobitoarea: Împunge după cele 60 de minute aluatul cu scobitoarea, dacă aluatul se lipește de ea când o scoți înseamnă că chec-ul nu este gata.

Poți să tai ciocolata cu lapte mai mărunt și să presari deasupra chec-ului înainte de a-l coace sau să presari fulgi de cocos deasupra după ce s-a copt.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star