
Rețetă chec cu ciocolată
Dacă ești în căutarea unei rețete pentru un desert simplu, poți să-ți pregătești chec cu ciocolată. Nu ai nevoie de multe ingrediente, rețeta este ușoară iar desertul poate fi personalizat cu ușurință.
- Preparare: 15 min
- Gătire: 60 min
- Timp Total: 1 oră 15 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
175g unt la temperatura camerei.
120g zahăr.
3 ouă.
200g făină.
1/2 linguriță praf de copt.
110ml lapte.
esență de vanilie sau rom (opțional).
150g ciocolată cu lapte.
2 vârfuri cuțit de sare.
2–3 linguri de gem (opțional).
nuci sau alune, migdale, stafide (opțional).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 170°C. Pune într-un bol untul și zahărul, mixează aprox. 10 minute cât se se omogenizeze. Adaugă ouăle pe rând și mixează după fiecare până se omogenizează.
- Toarnă laptele și adaugă făina, praful de copt, esența apoi amestecă până se omogenizează. Topește ciocolata și pune-o în compoziție apoi mixează până se omogenizează.
- Pune compoziția în tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și niveleaz-o cu o spatulă. Coace chec-ul aprox. o oră și testează dacă este gata folosindu-te de testul cu scobitoarea (vezi note). Lasă-l să se răcească, taie-l felii și servește.
Note
**scobitoarea: Împunge după cele 60 de minute aluatul cu scobitoarea, dacă aluatul se lipește de ea când o scoți înseamnă că chec-ul nu este gata.
Poți să tai ciocolata cu lapte mai mărunt și să presari deasupra chec-ului înainte de a-l coace sau să presari fulgi de cocos deasupra după ce s-a copt.