Print
caramel sărat într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă caramel sărat (sos caramel sărat)

Cel mai bine este să-ți prepari tu propriul caramel sărat acasă, cel de magazin ori este prea dulce ori prea sărat. Ai nevoie doar de 4 ingrediente, puțin timp și așa te-ai ales cu un preparat bun pentru mai multe nevoi.

info

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 5 min
 • Gătire: 15 min
 • Timp Total: 20 min
 • Porții: 1 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: America

Ingrediente:

200g zahăr.

90g unt 80% grăsime, tăiat în cubulețe.

120ml smântână de gătit, minim 30% grăsime.

1 linguriță de sare.

Mod de preparare:

 1. Încălzim zahărul într-o crăticioară la foc mediu, iar cu o lingură de lemn învârtim constant. La început se vor forma bulgărași de zahăr, care mai apoi se vor topi și forma un sos maroniu, aveți grijă să nu se ardă.
 2. Când zahărul s-a topit complet, adăugăm constant câte un cubuleț de unt și amestecăm continuu. (Dacă observați că untul se separă de sosul de zahăr luați de pe foc crăticioara și amestecați până când se încorporează, chiar dacă durează 3-4 minute). După ce s-a încorporat îl punem din nou pe foc.
 3. După ce untul s-a topit complet și omogenizat cu sosul de zahăr, lăsați-l să fiarbă la foc mic 1 minut fără a mai amesteca în el.
 4. Foarte încet adăugăm smântâna pentru gătit amestecând-o în compoziție. După ce ați adăugat-o pe toată opriți-vă din amestecat și lăsați să fiarbă timp de 1 minut. În timpul fierberii aceasta se va ridica puțin în crăticioară.
 5. Luăm sosul de caramel de pe foc și adăugăm sarea. Înainte de a-l folosi lăsați-l să se răcească puțin, acesta se va îngroșa după ce se răcește.
 6. Se poate păstra la frigider până la o lună. Când vreți să îl refolosiți reîncălziți-l la cuptorul cu microunde sau pe aragaz până obțineți textura dorită.

Note

Sosul de caramel sărat îl puteți adăuga ca toping la orice desert doriți.

Se poate adăuga în cafea.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

  Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star