Rețetă caramel sărat

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: DesertBucătărie: AmericaDificultate: Ușor
Porții

1

porții
Timp preparare

00:05

minute
Timp gătire

00:15

minute
Calorii

382

cal

Rețetă caramel sărat, o rețetă simplă deci n-ar trebui să te complici cu ea. Eu îmi prepar mereu propriul caramel sărat pentru că cel din comerț de cele mai multe ori este prea dulce, această rețetă îmbinând armonios gustul dulce-sărat.

Rețeta compusă doar din 4 ingrediente se gătește rapid, fără efort și poate fi păstrat la rece o perioadă lungă de timp. Astfel, acest sos se poate face în cantități mai mari și refolosit de câte ori aveți nevoie.

Este foarte bun și ca îndulcitor pentru cafeaua de dimineață, acesta topindu-se rapid în lichidul fierbinte.

Ingrediente:

  • 200g zahăr.

  • 90g unt 80% grăsime, tăiat în cubulețe.

  • 120ml smântână de gătit, minim 30% grăsime.

  • 1 linguriță de sare.

Mod de preparare:

  • Încălzim zahărul într-o crăticioară la foc mediu, iar cu o lingură de lemn învârtim constant. La început se vor forma bulgărași de zahăr, care mai apoi se vor topi și forma un sos maroniu, aveți grijă să nu se ardă.
  • Când zahărul s-a topit complet, adăugăm constant câte un cubuleț de unt și amestecăm continuu. (Dacă observați că untul se separă de sosul de zahăr luați de pe foc crăticioara și amestecați până când se încorporează, chiar dacă durează 3-4 minute). După ce s-a încorporat îl punem din nou pe foc.
  • După ce untul s-a topit complet și omogenizat cu sosul de zahăr, lăsați-l să fiarbă la foc mic 1 minut fără a mai amesteca în el.
  • Foarte încet adăugăm smântâna pentru gătit amestecând-o în compoziție. După ce ați adăugat-o pe toată opriți-vă din amestecat și lăsați să fiarbă timp de 1 minut. În timpul fierberii aceasta se va ridica puțin în crăticioară.
  • Luăm sosul de caramel de pe foc și adăugăm sarea. Înainte de a-l folosi lăsați-l să se răcească puțin, acesta se va îngroșa după ce se răcește.
  • Se poate păstra la frigider până la o lună. Când vreți să îl refolosiți reîncălziți-l la cuptorul cu microunde sau pe aragaz până obțineți textura dorită.

Note:

  • Sosul de caramel sărat îl puteți adăuga ca toping la orice desert doriți.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.