Rețetă budincă de curmale
Pregătește-ți budincă de curmale cu câteva ingrediente și fără ou. Rețeta este una simplă de preparat, se servește caldă.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 24 min
- Timp Total: 39 min
- Porții: 6 porții
- Bucătărie: European
Ingrediente:
150g curmale fără sâmburi și tăiate mărunt.
1 lingură de unt.
1 1/12 linguriță bicarbonat de sodiu.
100–200g zahăr granulat.
1/4 linguriță sare și ghimbir.
1/2 linguriță scorțișoară.
220ml apă clocotită.
55g nuci sau nuci pecan, tocate mărunt.
150g făină (de preferat nealbită).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge cu unt o tavă rotundă de 22cm sau o tavă pătrată de 20cm.
- Într-un bol, pune curmalele, untul, bicarbonatul de sodiu, zahărul, sarea și condimentele. Toarnă apa clocotită peste amestecul de curmale, amestecați și lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Adaugă nucile și făina, amestecă apoi transferă compoziția în tava unsă cu unt. Coace budinca de curmale aprox. 24-27 min., până când este gata dar încă umedă; marginile se vor desprinde ușor de marginile tăvii. Scoate din cuptor, servește-o caldă cu frișcă sau înghețată.
Note
Dacă sunteți sensibil la gluten, puteți încerca să înlocuiți făina de grâu cu făină de migdale sau făină fără gluten.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 40g
- Sodiu: 300mg
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 60g
- Fibre: 5g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 20mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.