Rețetă budincă cu lapte de cocos
Budinca cu lapte de cocos este un desert simplu și convenabil, perfect pentru momentele în care ai nevoie de ceva dulce și rapid. Are un gust echilibrat, aroma dulce a laptelui de cocos se îmbină cu o notă acrișoară a budincii de lămâie.
- Timp Preparare: 3 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 13 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
400g lapte de cocos (1 conservă)
100ml lapte
2–3 linguri de zahăr
1 plic budincă de lămâie fără zahăr
Mod de preparare:
- Puneți laptele de cocos, laptele, budinca și zahărul într-o cratiță. Fierbe-le la foc mic și amestecă constant cu un tel până ce budinca se îngroașă.
- Când budinca a început să se îngroașe, oprește focul. Las-o la răcit la temperatura camerei, după care las-o la frigider minimum 30 de minute înainte de a o mânca.
Note
Dacă budinca de lămâie este cu zahăr adaugați maxim o lingură de zahăr.
Puțeti folosi budincă de vanilie sau căpșuni.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 167kcal
- Zahăr: 6g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 13.5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10.4g
- Fibre: 0
- Proteine: 1.7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.