Rețetă brioșe cu făină de ovăz
Pentru această rețetă de brioșe cu făină de ovăz n-ai nevoie de ingrediente extravagante, este rețeta simplă și de bază care poate fi personalizată în funcție de nevoile dvs.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
120g făină de ovăz (pt. fulgi, vezi note).
130ml lapte 3,5% grăsime.
2 ouă.
2 banane.
15g cacao.
5g praf de copt.
15g ciocolată amăruie sau dulce.
5ml ulei de floarea soarelui sau unt 80%.
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un blender și mixează-le până compoziția se omogenizează; dacă vrei poți să le pui într-un castron și să folosești mixerul.
- Toarnă compoziția în forme de brioșe, îți recomand să umpli formele 50% apoi coace brioșele în cuptorul preîncălzit la 200°C aproximativ 20 de minute.
Note
Dacă nu ai făină de ovăz, îți recomand să pui fulgii de ovăz într-un blender și să îi mărunțești fin.
Dacă dorești o aromă mai intensă, poți să adaugi în compoziție esență de vanilie sau scorțișoară.
Poți să adaugi și nuci mărunțite, migdale pentru un plus de textură.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 4g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18g
- Fibre: 3g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.