Print
brioșe cu făină de ovăz în forme de silicon pe o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă brioșe cu făină de ovăz

Pentru această rețetă de brioșe cu făină de ovăz n-ai nevoie de ingrediente extravagante, este rețeta simplă și de bază care poate fi personalizată în funcție de nevoile dvs.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

120g făină de ovăz (pt. fulgi, vezi note).

130ml lapte 3,5% grăsime.

2 ouă.

2 banane.

15g cacao.

5g praf de copt.

15g ciocolată amăruie sau dulce.

5ml ulei de floarea soarelui sau unt 80%.

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-un blender și mixează-le până compoziția se omogenizează; dacă vrei poți să le pui într-un castron și să folosești mixerul.
  2. Toarnă compoziția în forme de brioșe, îți recomand să umpli formele 50% apoi coace brioșele în cuptorul preîncălzit la 200°C aproximativ 20 de minute.

Note

Dacă nu ai făină de ovăz, îți recomand să pui fulgii de ovăz într-un blender și să îi mărunțești fin.

Dacă dorești o aromă mai intensă, poți să adaugi în compoziție esență de vanilie sau scorțișoară.

Poți să adaugi și nuci mărunțite, migdale pentru un plus de textură.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 120kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 4g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 18g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star