Rețetă brioșe cu banane și ciocolată
Dacă îți place cum se combină bananele cu ciocolata, poți să-ți pregătești cu ușurință niște brioșe cu banane și ciocolată. Rețeta este ușoară, n-ai nevoie de prea multe ingrediente.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: SUA
Ingrediente:
4 banane medii coapte bine.
75g unt (80% grăsime) topit și răcit.
130g zahăr.
1 ou.
1 linguriță esență de vanilie.
1 linguriță bicarbonat de sodiu.
puțină sare.
200g făină cernută.
170g bucățele de ciocolată semi-dulce.
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și ungem formele de brioșe cu puțin ulei.
- Decojim bananele, le punem într-un bol încăpător împreună cu untul topit și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe. Amestecăm până când compoziția devine netedă și cremoasă.
- Adăugăm zahărul, oul și esența de vanilie. Amestecăm până când se încorporează bine.
- Amestecăm în compoziție bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Adăugăm făina și bucățelele de ciocolată și amestecăm până când compoziția devine omogenă. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie.
- Împărțim compoziția în formele de brioșe și le dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Dacă introducem scobitoarea în centrul brioșei și iese curată, brioșele sunt gata.
Note
Brioșele pot fi păstrate la frigider pentru mai multe zile și reîncălzite la cuptorul cu microunde.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 320kcal
- Zahăr: 28g
- Sodiu: 200mg
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 6g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 3g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.