
Rețetă brioșe cu banane și ciocolată
Descriere:
Prepară cu ușurință brioșe cu banane și ciocolată. Brioșele vor ieși pufoase și moi, dar cea mai bună parte este că au bucățele de ciocolată și în interior.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 20 min
- Timp total: 30 min
- Cantitate: 12 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: SUA
Ingrediente:
4 banane medii coapte bine.
75g unt (80% grăsime) topit și răcit.
130g zahăr.
1 ou.
1 linguriță esență de vanilie.
1 linguriță bicarbonat de sodiu.
puțină sare.
200g făină cernută.
170g bucățele de ciocolată semi-dulce.
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și ungem formele de brioșe cu puțin ulei.
- Decojim bananele, le punem într-un bol încăpător împreună cu untul topit și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe. Amestecăm până când compoziția devine netedă și cremoasă.
- Adăugăm zahărul, oul și esența de vanilie. Amestecăm până când se încorporează bine.
- Amestecăm în compoziție bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Adăugăm făina și bucățelele de ciocolată și amestecăm până când compoziția devine omogenă. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie.
- Împărțim compoziția în formele de brioșe și le dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Dacă introducem scobitoarea în centrul brioșei și iese curată, brioșele sunt gata.
NoteBrioșele pot fi păstrate la frigider pentru mai multe zile și reîncălzite la cuptorul cu microunde.
Brioșele pot fi păstrate la frigider pentru mai multe zile și reîncălzite la cuptorul cu microunde.