brioșe cu banane și ciocolată pe tavă
Print

Rețetă brioșe cu banane și ciocolată

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 30 min
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: SUA

Descriere

Aceste brioșe cu banane și ciocolată se fac foarte ușor și rapid, textura brioșelor este una pufoasă și moale cu bucățele de ciocolată în interior.


Ingrediente:

4 banane medii coapte bine.

75g unt (80% grăsime) topit și răcit.

130g zahăr.

1 ou.

1 linguriță esență de vanilie.

1 linguriță bicarbonat de sodiu.

puțină sare.

200g făină cernută.

170g bucățele de ciocolată semi-dulce.


Mod de preparare:

1. Preîncălzim cuptorul la 180°C și ungem formele de brioșe cu puțin ulei.

2. Decojim bananele, le punem într-un bol încăpător împreună cu untul topit și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe. Amestecăm până când compoziția devine netedă și cremoasă.

3. Adăugăm zahărul, oul și esența de vanilie. Amestecăm până când se încorporează bine.

4. Amestecăm în compoziție bicarbonatul de sodiu și sarea.

5. Adăugăm făina și bucățelele de ciocolată și amestecăm până când compoziția devine omogenă. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie.

6. Împărțim compoziția în formele de brioșe și le dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Dacă introducem scobitoarea în centrul brioșei și iese curată, brioșele sunt gata.

Note

Brioșele pot fi păstrate la frigider pentru mai multe zile și reîncălzite la cuptorul cu microunde.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?