
Rețetă biscuiți cu nucă
Dacă îți dorești un desert mai econom sau să ai ceva de servit alături de o cafea sau cană de lapte, poți să-ți faci biscuiți cu nucă folosind câteva ingrediente. Rețeta este ușoară și poate fi personalizată în funcție de preferințe.
- Preparare: 20 min
- Gătire: 20 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 20 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
300g făină.
jumătate de plic praf de copt.
150g nucă măcinată.
100g unt cald.
4 linguri de apă caldă.
4 linguri zahăr brun sau alb.
esență de vanilie (opțional).
3 linguri smântână dulce sau iaurt.
2g sare.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un castron, frământă până obții un aluat fărămicios dar omogen. Lasă-l să se odihnească aprox. 15 minute la frigider și preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, formează biscuiții ce forme dorești și lasă-le la cuptor aprox. 15-20 de minute dar nu prea mult deoarece devin amărui (când biscuiții se rumenesc pe margine, sunt gata). Servește cu cafea sau lapte.
Note
Poți să adaugi în aluat bucățele de ciocolată, scorțișoară, extract de migdale, nucșoară, miere sau să îi pudrezi cu zahăr vanilat.