Rețetă biluțe de biscuiți cu nucă
Dacă cauți un desert aromat și care nu necesită coacere, poți să încerci să-ți prepari niște biluțe de biscuiți cu nucă. Sunt ușor de făcut și poți să le personalizezi în funcție de preferințe, dacă chiar vrei poți să le pui într-o foiță creponată ca la raffaelo.
- Timp Preparare: 60 min
- Timp Total: 60 min
- Porții: 26 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g biscuiţi populari
200g miez de nucă măcinat
100g unt topit
2 linguri cacao
50ml lichior sau rom
50–100g zahăr pudră în funcție de preferințe
1 esenţă rom sau vanilie
cocos (opțional).
Mod de preparare:
- Macină nuca și biscuiții într-un blender apoi pune-i într-un castron, peste ei adaugă untul topit, cacaua, romul, zahărul pudră și esența de rom. Amestecă cu mână până compoziția este omogenă și până când compoziția se lipește cu ușurință pentru a putea forma biluțe.
- Formează biluțe mici de mărimi egale, strânge-le în palme astfel te vei asigura ca nu se vor sfărma. Lasă-le să stea aprox. 1-2 ore înainte de a le consuma (poți să le ții la frigider), astfel aromele se vor infuza.
Note
Poți să ajustezi cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulci le dorești și să combini lichiorul cu romul.
Pentru un plus de crocant, adaugă 50g fulgi de migdale sau alune măcinate în compoziție.
Dacă dorești, poți să tăvălești biluțele prin nucă de cocos.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 220kcal
- Zahăr: 1.9g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 24g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.