Rețetă biluțe cu cocos și ricotta
Dacă ești pe fugă și vrei să-ți prepari repede ceva dulce, poți să încerci biluțe cu cocos și ricotta. Cu doar 4 ingrediente și câteva minute poți să-ți faci un desert rece ușor de făcut.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 34 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
Pentru biluțe:
500g brânză ricotta din lapte de vacă.
250g nucă de cocos mărunțită.
100g zahăr pudră.
Pentru decorat:
50g (sau cât ai nevoie) nucă de cocos mărunțită.
Opțional:
cacao (vezi note).
Mod de preparare:
- Pentru biluțe: Cerne brânza ricotta într-un bol (acest lucru o va face mai cremoasă, apasă brânza prin sită cu furculița sau lingurița) apoi adaugă zahărul pudră și amestecă cu o spatulă de silicon. Când amestecul este omogen, adaugă nucă de cocos și amestecă până când se incorporează. Formează biluțe de mărimi egale rostogolind mixtura în palmă.
- Pentru decorat: Pune într-un bol nucă de cocos, rostogolește biluțele în nucă de cocos cât să acoperi întreaga suprafață. Așează biluțele cu nucă de cocos pe o tavă sau farfurie, pune biluțele la frigider măcar 10 minute (așa se vor întări puțin). Se servesc de preferat reci.
Note
Nu este recomandat să le înghețați, se păstrează la frigider nu mai mult de două zile!
Folosiți brânză ricotta proaspătă și mai degrabă uscată, astfel puneți-o într-o strecurătoare și lăsați-o la frigider cel puțin două ore pentru a scurge excesul de zer.
CACAO: Adaugă cacao în nuca de cocos, ajustează cantitatea de zahăr după gust.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 280kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 200mg
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 2g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 60mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.