Rețetă aluat vafe

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: DesertBucătărie: Franța, BelgiaDificultate: Mediu
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minute
Timp gătire

15

minute
Calorii

382

cal

Vafele sunt un desert simplu de făcut. Poți să le mânânci goale sau să devii creativ adăugând sirop, frișcă, banane, căpșuni, limita fiind doar imaginația și ingredientele disponibile. Înainte să aflii cum poți să prepari aluatul, trebuie să ai la îndemână un apart de făcut vafe.

Ingrediente:

  • 2 ouă

  • 2 căni de făină

  • 1 ¾ cană de lapte

  • ½ căni de ulei vegetal

  • 1 lingură de zahăr alb

  • 4 lingurițe praf de copt

  • ¼ linguriță de sare

  • ½ linguriță extract de vanilie

Mod de preparare:

  • Încălziți aparatul de făcut vafe. „Bateți” ouăle într-un castron mare cu tel-ul până conținutul devine pufos. Adaugă făina, laptele, uleiul vegetal, zahărul, praful de copt, sarea, vanilia și amestecă până se omogenizează.
  • Ungeți aparatul pe partea de jos și sus cu unt chiar dacă-s antiaderente, oferă un gust aparte vafelor + sigur nu se lipesc. În 4-5 minute aluatul se coace și vafa-i gata, dar atenție! Fiecare aparat e diferit, deci experimentați cu timpul, unele coc mai lent, altele mai repede.

Note:

  • Fii creativ, vafa poate fi decorată cu extrem de multe chestii dulci. Potrivită pentru micul dejun.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.