Print
alivenci pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă alivenci moldovenești

Prepară alivenci moldovenești comform rețetei tradiționale. La bază acest desert se aseamănă cu plăcintele cu brânză și mălai dar sunt mult mai delicioase. Ele trebuie să fie pufoase, fragede și suficient de dulci.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 20 minute
  • Gătire: 60 minute
  • Timp Total: 1 oră 20 minute
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Moldova

Ingrediente:

1l lapte.

500g brânză de vaci.

300g smântână.

250g mălai.

200250g zahăr.

100g unt.

1/2 linguriță de sare.

6 ouă.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a fierbe laptele. Când laptele începe să dea în clocot se adaugă mălaiul și se amestecă bine pentru a preveni formarea cocoloașelor. Lasă compoziția la foc mic aproximativ 5 minute.
  2. Răstoarnă compoziția într-o oală sau castron, adaugă untul, sarea și se amestecă până când untul s-a topit complet. Lasă compoziția să se răcească.
  3. Separă cele 6 ouă, gălbenușurile trebuie bătute împreună cu zahărul și un vârf de sare.
  4. Când compoziția de lapte și mălai s-a răcit, adaugă brânza de vaci, 300g smântână și gălbenușurile bătute spumă.
  5. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt sau unge tava cu unt și cerne făină deasupra apoi toarnă compoziția în tavă.
  6. Se coace la cuptor aproximativ o oră sau până când se rumenește puțin pe margini. Se servește rece și deasupra se adaugă smântână și zahăr.

Note

Opțional puteți atunci când fierbeți laptele să adăugați vanilie.

Poți să nu pui zahăr dacă nu dorești alivenci dulci.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star