Print
alivenci pe o farfurie

Rețetă alivenci moldovenești

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară alivenci moldovenești comform rețetei tradiționale. La bază acest desert se aseamănă cu plăcintele cu brânză și mălai dar sunt mult mai delicioase. Ele trebuie să fie pufoase, fragede și suficient de dulci.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 20 minute
 • Gătire: 60 minute
 • Timp total: 1 oră 20 minute
 • Cantitate: 12 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Moldova

Ingrediente:

1l lapte.

500g brânză de vaci.

300g smântână.

250g mălai.

200250g zahăr.

100g unt.

1/2 linguriță de sare.

6 ouă.


Mod de preparare:

 1. Începe prin a fierbe laptele. Când laptele începe să dea în clocot se adaugă mălaiul și se amestecă bine pentru a preveni formarea cocoloașelor. Lasă compoziția la foc mic aproximativ 5 minute.
 2. Răstoarnă compoziția într-o oală sau castron, adaugă untul, sarea și se amestecă până când untul s-a topit complet. Lasă compoziția să se răcească.
 3. Separă cele 6 ouă, gălbenușurile trebuie bătute împreună cu zahărul și un vârf de sare.
 4. Când compoziția de lapte și mălai s-a răcit, adaugă brânza de vaci, 300g smântână și gălbenușurile bătute spumă.
 5. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt sau unge tava cu unt și cerne făină deasupra apoi toarnă compoziția în tavă.
 6. Se coace la cuptor aproximativ o oră sau până când se rumenește puțin pe margini. Se servește rece și deasupra se adaugă smântână și zahăr.
Note

Opțional puteți atunci când fierbeți laptele să adăugați vanilie.

Poți să nu pui zahăr dacă nu dorești alivenci dulci.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII