Print
prajitura cu merisoare
buton-print buton-pinterest

Prăjitură cu merișoare

Pregătește-ți o prăjitură cu merișoare fragedă și aromată cu ușurință folosind această rețetă. Poți să folosești merișoare congelate sau proaspete. Trebuie să fii doar atent să nu frămânți foarte mult aluatul pentru a-l păstra fraged!

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 20 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europa

Ingrediente:

FOI:

360g făină albă.

10g praf de copt.

50g zahăr pudră.

1/2 linguriță de sare.

250g unt rece 80% grăsime tăiat cuburi.

2 ouă întregi.

UMPLTURĂ:

600g merișoare fresh sau congelate.

200g zahăr tos.

200ml apă.

1/2 linguriță de scorțișoară (opțional).

2 linguri griș.

Mod de preparare:

  1. Foi: Pune într-un castron făina, praful de copt, sarea, zahărul, untul și frământa până obții o compoziție nisipoasă apoi adaugă ouăle și frământă până când aluatul s-a omogenizat. Atenție! nu este necesar să frămânți mult ci doar cât ingredientele să se combine deoarece vrem să obținem un aluat fraged.
  2. Învelește aluatul într-o folie de celofan și lasă-l la congelator aproximativ o oră. Între timp poți să te ocupi de umplutură.
  3. Umplutură: Pune la fiert merișoarele cu apă și zahăr până obții o dulceață consistentă dar care curge (gen ca smântâna). Ia cratița de pe foc și lasă umplutura să se răcească complet, odată ce aceasta s-a răcit, adaugă o linguriță de griș și amestecă până se omogenizează.
  4. Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă 22/33cm cu hârtie de copt. Împarte aluatul în 3 părți egale, două întinde-le ca și bază iar cealaltă las-o la congelator.
  5. Presară cealaltă lingură de griș peste foaie și distribuie grișul uniform. Toarnă compoziția de merișoare deasupra apoi niveleaz-o. Dă aluatul rămas pe răzătoarea cu ochiuri mari și pune-l peste compoziția de merișoare, apoi presează ușor cât să fie uniform dar fii foarte atent să nu presezi bazele.
  6. Coace prăjitura de merișoare aprox. 40 de minute la 180°C sau până când este gata (testul scobitorii). Taie-o și servește-o.

Note

Dacă dorești, poți să adaugi 1/2 linguriță de scorțișoară în umpltura de merișoare pentru un plus de aromă.

Asigură-te că lași prăjitura să se răcească înainte de a o tăia pentru a evita sfărâmarea ei.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 20g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 9g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 40g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 4g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star