Prăjitură cu brânză de vaci și vișine
Pregătește-ți o prăjitură cu brânză de vaci și vișine folosind această rețetă. Ingredientele sunt de buget, regăsite în majoritatea bucătăriilor și poți să o personalizezi cu ușurință.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 70 min
- Porții: 9 portii
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200 g unt
1 praf de sare
1 ou
2 linguri de zahăr
300 g de făină
un praf de sare
10 g praf de copt
2 lingurițe esență de vanilie
Pentru umplutură:
600 g brânză de vaci
3 ouă
150 g zahăr
1 lingură griș
2 lingurițe zahăr vanilat.
coaja de la o lămâie
300 g vișine
zahăr pudră
Mod de preparare:
- Pune într-un bol untul, un praf de sare, oul, 1-2 lingurițe esență de vanilie, 2 linguri de zahăr, 300g făină și 10g praf de copt. Amestecă până se omogenizează, dar lasă aluatul să fie mai cremos deoarece el nu trebuie întins cu sucitoarea.
- Într-un alt bol pune brânza de vaci, zahărul, grișul, zahărul vanilat, coajă de lămâie, 3 ouă și amestecă până compoziția se omogenizează.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Formează o bază a prăjiturii cu aluatul cremos și lasă-ți o parte din aluat deoparte. Toarnă compoziția de brânză peste aluat apoi adaugă vișinele.
- Peste aluatul rămas adaugă făină și frământă-l până obții un aluat mai dur/tare. Răzălește aluatul peste vișine. Gătește prăjitura în cuptorul preîncălzit la 150°C aprox. 60-90 de minute sau până trece testul scobitorii.
Note
Poți să adaugi și alte fructe în umplutură precum mure, zmeură sau afine.
Poți folosi orice tip de făină sau orice alte esențe dorești, dar poți să îl și decorezi cu nuci sau semințe de in.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 201kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 12.2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3.5g
- Fibre: 0
- Proteine: 17.9g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.