Print
lava cake pe o tavă de sticlă

Lava cake rețetă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară lava cake (vulcan de ciocolată) în maxim 25-30 de minute cu doar câteva ingrediente. Acest desert se prepară ușor, pereții vor ține ciocolata lichidă în interior exact așa cum trebuie.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 minute
  • Gătire: 10 minute
  • Timp total: 25 minute
  • Cantitate: 4-5 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

160g ciocolată menaj dulce sau amăruie.

7080g unt.

7g zahăr vanilat.

12 lingurițe dacă ciocolata e amăruie sau 1/2-1 lingurițe dacă-i dulce.

2 ouă (le vei folosi întregi).

3 linguri de făină.

un vârf de sare sau chiar două.

o linguriță de cafea (opțional – vezi note).


Mod de preparare:

Pasul 1: Rupe ciocolata cât să nu fie bucăți extrem de mari și imparte untul în două. Într-o cratiță mică cu coadă pune apă până la jumătate la fiert iar peste ea un bol din inox (vezi imaginea):
cratiță cu mâner și jumătate de apă în ea cu un bol din inox deasupra

De asemenea, nu băga încă untul la frigider deoarece vei avea nevoie de el pentru pasul 6.

Pasul 2: Când apa fierbe, setează focul pe mic apoi pune ciocolata și untul. Amestecă până când ciocolata s-a topit.

Pasul 3: Odată ce ciocolata s-a topit, ia bolul din inox de pe cratiță. Adaugă cele 7g de zahăr vanilat, 1-2 linguri sau lingurițe de zahăr dacă ciocolata menaj este amară sau 1/2-1 linguri / lingurițe de zahăr dacă ciocolata menaj este dulce (în funcție de preferințe). Amestecă bine cât să încorporezi zahărul.

Pasul 4: Adaugă cele două ouă apoi amestecă bine până când se încorporează în compoziție.

Pasul 5: Adaugă 1-2 vârfuri de sare, trei linguri de făină și amestecă până când compoziția se omogenizează. Preîncălzește cuptorul la 200°C înainte să treci la pasul 6.

Pasul 6: Unge o tavă pentru brioșe cu unt și toarnă aluatul de lava cake în ele. Umple fiecare compartiment pe trei sferturi. Din acest aluat vor ieși doar 4-6 lava cake-uri, dacă n-ai o tavă mică pentru brioșe poți folosi forme de aluminiu/silicon dar trebuie și ele unse cu unt. Mie mi-au ieșit trei deoarece tava mea este una mare.

aluat de lava cake in tava de brioșe

Pasul 7: Pune tava sau formele de aluminiu/silicon la cuptor timp de 10-12 minute. Coace totul la 200°C iar căldura să fie setată jos și sus. Odată ce timpul a trecut, întoarce-le și pune-le pe o farfurie. Oricum timpul de coacere diferă deoarece fiecare cuptor este diferit, experimentați prima dată cu 10 minute pentru că scopul final este ca ele să aibă interiorul lichid. Fiți atenți în general ca suprafața să nu se coacă de tot.

Note

Când le-ai scos din cuptor, lasă-le 5 minute să se răcească apoi servește alături de înghețata preferată. Poți liniștit/ă să reîncălzești lava cake-ul la cuptorul de microunde dacă vrei.

Opțional, în loc de ciocolată menaj puteți folosi ciocolată fulgi sau orice altă ciocolată preferată. Cantitatea de zahăr o ajustați voi în funcție de ciocolată, dar cele 7g de zahăr vanilat ar fi recomandat să fie adăugate oricum.

Dacă optezi să adaugi o linguriță de cafea, pune-o atunci când urmezi pasul 1.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII