Fursecuri din fulgi de ovăz (fără făină și gluten)

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: GustareBucătărie: AmericaDificultate: Ușor
Porții

12

porții
Timp preparare

5

minute
Timp gătire

10

minute
Calorii

185

cal

Aceste fursecuri din fulgi de ovăz sunt mai crocante la suprafață, iar la interior sunt moi și delicioase. Mereu fac mai multe porții pentru că este imposibil să nu iau câte o gustărică când mi-e poftă.

Sunt făcute doar din 5 ingrediente sănătoase și sunt foarte ușor de preparat. Pentru fulgii de ovăz puteți opta pentru o variantă fără gluten. De asemenea, în cazul îndulcitorului puteți alege o variantă fără zahăr.

Și fiindcă orice gustare dulce este mai bună cu ciocolată, am adăugat și câteva bucățele pentru un gust irezistibil.

Ingrediente:

  • 180g fulgi de ovăz, fără gluten dacă doriți această variantă.

  • 120g unt de arahide la alegere.

  • 3 banane medii.

  • 1 lingură de zahăr brun/sirop de arțar sau alt îndulcitor la alegere.

  • 90g bucățele de ciocolată la alegere, puteți folosi o variantă fără lactoză pentru fursecuri vegane.

Mod de preparare:

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim tava pentru fursecuri pe care punem hârtie de copt.
  • Într-un bol încăpător zdrobim bananele până când acestea se transformă într-un piure. Puteți folosi un mixer sau tel pentru prepararea compoziției.
  • Adăugăm fulgii de ovăz și untul de arahide și amestecăm bine. Acum adăugăm în compoziție și bucățelele de ciocolată.
    Dacă doriți lăsați câteva bucățele pentru a pune și deasupra fursecurilor.
  • Cu o cupă medie sau cu mâna luăm din aluat pentru a face fursecurile pe care le punem în tava de copt.
  • Aceste fursecuri se coc exact în forma pe care le-o faceți, așadar le puteți face mai grosuțe sau mai subțiri după plac.
  • Pentru fursecurile mai subțiri timpul de coacere este estimat la 8-10 minute, iar pentru fursecuri mai grosuțe este de 10-12 minute.

Note:

  • Se pot păstra la frigider sau la congelator pentru 2 luni. Îi lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei, apoi dacă doriți, îi puteți încălzi puțin la cuptorul cu microunde.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.