Print
tort decorat cu fondant și alte elemente decorative
buton-print buton-pinterest

Fondant rețetă de cofetărie rapidă

Fondant-ul se prepară ușor și este o rețetă care are la bază ingrediente ieftine. Se folosește la diverse prăjituri în creme sau glazuri și chiar bomboane.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Turcia

Ingrediente:

500g zahăr tos.

125ml apă.

125g glucoză lichidă.

2530g cacao.

50g apă.

vanilie (opțional, vezi note)

Mod de preparare:

  1. Pune un castron metalic în congelator până când prepari glazura fondantă.
  2. Într-o cratiță cu pereți înalți pune zahărul, glucoza și apa. Atașează un termometru pe marginea cratiței. Fierbe ingredientele la foc mare și din când în când curăță pereții cratiței cu o pensulă înmuiată în apă rece. Nu folosi lingura să amesteci sau să cureți în sirop!
  3. Când siropul a atins temperatura de 113-115°C, oprește focul și toarnă amestecul în castronul metalic rece. Atașează termometrul la bol și lasă-l deoparte (fără să amestecați, sau atingeți) siropul până când ajunge la temperatura de 45-48°C. Între timp, pregătește pasta de cacao.
  4. Pune într-un pahar cacaua și adaugă apă treptat, amestecă bine cu o lingură până când nu mai sunt cocoloașe. Scopul este să obții o cremă de cacaua groasă.
  5. Când siropul a ajuns la temperatura potrivită, mixează-l. Dacă este prea vâscos, adaugă o lingură de apă. Când siropul este complet alb și mai consistent, adaugă pasta de cacaua și continuă mixarea. Trebuie să obții o glazură lucioasă care să nu fie nici prea lichidă dar nici prea groasă.

Note

Dacă fondantul se întărește, înainte de a-l folosi, puneți-l într-un bol pe baie de aburi. Astfel își va reveni la starea fluidă.

Există și rețete fondant care au colorant alimentar în compoziție.

**vanilie: Adaugă vanilia atunci când siropul a ajuns la 45-48°C.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 90g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 90g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Ce este fondantul?

Fondantul este un semipreparat utilizat în cofetării și patiserii. Are la bază zahăr și se folosește la decorat prăjituri, torturi, bomboane dar și în creme.

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star