Print
tort decorat cu fondant și alte elemente decorative
buton-print buton-pinterest

Fondant rețetă de cofetărie rapidă

Fondant-ul se prepară ușor și este o rețetă care are la bază ingrediente ieftine. Se folosește la diverse prăjituri în creme sau glazuri și chiar bomboane.

info

 • Author: Oana
 • Preparare: 5 min
 • Gătire: 10 min
 • Timp Total: 15 min
 • Porții: 10 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Turcia

Ingrediente:

500g zahăr tos.

125ml apă.

125g glucoză lichidă.

2530g cacao.

50g apă.

vanilie (opțional, vezi note)

Mod de preparare:

 1. Pune un castron metalic în congelator până când prepari glazura fondantă.
 2. Într-o cratiță cu pereți înalți pune zahărul, glucoza și apa. Atașează un termometru pe marginea cratiței. Fierbe ingredientele la foc mare și din când în când curăță pereții cratiței cu o pensulă înmuiată în apă rece. Nu folosi lingura să amesteci sau să cureți în sirop!
 3. Când siropul a atins temperatura de 113-115°C, oprește focul și toarnă amestecul în castronul metalic rece. Atașează termometrul la bol și lasă-l deoparte (fără să amestecați, sau atingeți) siropul până când ajunge la temperatura de 45-48°C. Între timp, pregătește pasta de cacao.
 4. Pune într-un pahar cacaua și adaugă apă treptat, amestecă bine cu o lingură până când nu mai sunt cocoloașe. Scopul este să obții o cremă de cacaua groasă.
 5. Când siropul a ajuns la temperatura potrivită, mixează-l. Dacă este prea vâscos, adaugă o lingură de apă. Când siropul este complet alb și mai consistent, adaugă pasta de cacaua și continuă mixarea. Trebuie să obții o glazură lucioasă care să nu fie nici prea lichidă dar nici prea groasă.

Note

Dacă fondantul se întărește, înainte de a-l folosi, puneți-l într-un bol pe baie de aburi. Astfel își va reveni la starea fluidă.

Există și rețete fondant care au colorant alimentar în compoziție.

**vanilie: Adaugă vanilia atunci când siropul a ajuns la 45-48°C.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Ce este fondantul?

Fondantul este un semipreparat utilizat în cofetării și patiserii. Are la bază zahăr și se folosește la decorat prăjituri, torturi, bomboane dar și în creme.

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

  Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star