Compot de gutui (rețetă simplă, 2021)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: DesertBucătărie: RomâneascăDificultate: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

00:30

minute
Timp gătire

00:30

minute
Calorii

120

cal

Pentru iarna care urmează te-ai gândit să-ți faci un compot de gutui fără conservanți. Nu-i rea ideea, compotul aromat, cu gustul dulce-acrișor n-ar trebui să lipsească din cămăruța ta. Această rețetă este simplă de urmat și este cea originală. Țin să precizez că compotul va rezista timp de trei ani fără să se strice.

Ingrediente:

  • gutui.

  • zahăr (la fiecare borcan de 400ML/1 linguriță de zahăr(25G), 800ML/2).

  • anason, vanilie, scorțișoară (opțional).

  • apă.

  • borcane.

Mod de preparare:

  • Curăță gutuile de viermi, scoate mijlocul și taie felii sau cuburi mari (3-4cm grosime). Pune gutuile curățate și tăiate în apă cu lămâie să nu se oxideze, chiar și așa ele se oxidează repede.
  • Pune gutuile în borcan, adaugă zahărul (dacă borcanul are 400ML/1 linguriță de zahăr(25G), dacă are 800ML/2 lingurițe, în caz că vrei să fie mai dulce adaugă o linguriță de zahăr în plus, două, ține cont că gutuile sunt acre dar nu exagera cu zahărul) opțional poți adăuga anason, vanilie sau scorțișoară. Completează cu apă până la marginea borcanului.
  • Pentru a începe procesul de sterilizare trebuie să pui capacul pe borcane și să le strângi. Pregătește o cratiță și pe fundul ei pune un șervet/ștergar și așează borcanele. Toarnă apă până când apa ajunge la gura borcanelor. Pornește focul. Când apa dă în clocot (apa din cratiță) le mai lași 15 minute pentru a completa procesul de sterilizare.
  • Se stinge focul, se acoperă cu un ștergar/șervet și se lasă așa până a doua zi. Îți mai rămâne să le etichetezi și să le pui în cămară.

Note:

  • Dacă adaugi trei lingurițe de zahăr, compotul va fi foarte dulce. Noi îți recomandăm să experimentezi cu unele borcane gustul dulce-acrișor (1 linguriță de zahăr) și pe restul dulci cu tentă acră (2 lingurițe de zahăr).

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.