Chec cu banane
Pregătește-ți chec cu banane folosind această rețetă simplă. Dacă vrei poți să adaugi ciocolată sau diverse semințe, fructe în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 1 oră 40
- Porții: 10 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: SUA
Ingrediente:
240g făină.
1 linguriță bicarbonat de sodiu.
1/2 linguriță praf de copt.
1/2 linguriță sare.
110g unt topit și răcit.
100–150g zahăr sau miere/sirop de agave.
2 ouă mari la temp. camerei.
1 linguriță extract de vanilie.
3–4 banane (aprox 400g) zdrobite.
100g nuci tocate sau alune (opțională).
fulgi de ciocolată sau ciocolată tocată (opțional).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge cu unt și tapetează cu făină o tavă de copt de 23x13cm. Într-un bol mare, amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea (lasă deoparte).
- Într-un alt bol, bateți untul topit și zahărul până când se omogenizează și devin puțin spumoase. Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă extractul de vanilie și amestecă.
- Curăță și zdrobește bananele coapte cu o furculiță. Adaugă bananele zdrobite peste ingredientele umede și amestecă până se omogenizează. Adăugați treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecând până se combină (nu amestecați prea mult).
- Incorporează ușor nucile tocate și fulgii de ciocolată (dacă folosiți). Toarnă aluatul în tavă și netezește suprafața cu o spatulă. Coace chech-ul cu banane în cuptorul preîncălzit aprox. 60-70 minute sau până când trece testul scobitorii.
Note
**testul scobitorii: Dacă împungi chec-ul cu o scobitoare și de aceasta nu se lipește aluat, chec-ul este gata.
Poți să adaugi în compoziție și semințe de chia sau in, migdale dar și fructe precum afine sau mure.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300.1kcal
- Zahăr: 15g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 11.8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 44.8g
- Fibre: 0
- Proteine: 1.7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.