
Rețetă aluat pentru gofre (vafe, waffles)
Nu ar trebui să fie greu să-ți pregătești aluat pentru gofre, pe lângă ingrediente ai nevoie de un aparat special de făcut gofre. Mi-au ieșit moi, merg cu diverse topping-uri precum siropuri de fructe, fructe, frișcă sau ciocolată… dar imaginația este limita când vine vorba de topping-uri.
- Preparare: 5 minute
- Gătire: 15 minute
- Timp Total: 20 minute
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Belgia
Ingrediente:
250g făină.
180ml de lapte.
2 ouă.
80–100ml ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
1 lingură de zahăr alb.
4 lingurițe praf de copt.
1/4 linguriță de sare.
1/2 linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare:
- Într-un castron bate ouăle cu tel-ul până când devin pufoase apoi adaugă făina, laptele, uleiul, zahărul, praful de copt, sarea, vanilia și amestecă până când se omogenizează. Preîncălzește aparatul de făcut vafe.
- Unge aparatul pe partea de jos și sus cu unt, acest lucru va oferi un gust aparte vafelor și o siguranță că aluatul de gofre nu se va lipi. În 4-5 minute gofrele sunt gata, timpii pot diferi deoarece fiecare aparat este diferit.
Note
Există multiple variațiuni a acestei rețete, cum ar fi: vafe belgiene, vafe japoneze, vafe rulate, vafe cu înghețată etc.
Este de preferat să le serviți calde. Puteți să încercați să le serviți cu înghețată.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300 kcal
- Zahăr: 5g
- Sodiu: 1g
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 35g
- Fibre: 1g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.